Σε ξενοδοχεία και καταλύματα για 15 μέρες οι σεισμόπληκτοι της Βρισας με πλήρη διατροφή, είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα δωρεάν

Σε ξενοδοχεία και καταλύματα για 15 μέρες οι σεισμόπληκτοι της Βρισας


Μέσα σε λιγότερο από 3 ώρες από την ώρα που σημειώθηκε ο σεισμός της 12ης Ιουνίου 2017, από το Δήμο Λέσβου, με εντολή του Δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, τον συντονισμό της αρμόδιας Αντιδημάρχου, Αναστασίας Αντωνέλλη και τη συνδρομή του Διοικητή της 98 ΑΔΤΕ, δημιουργήθηκε στο γήπεδο Πολιχνίτου πλήρως εξοπλισμένος καταυλισμός, στον οποίο διανυκτέρευσαν εξήντα σεισμόπληκτοι από το χωριό της Βρίσας. Μέχρι τις 11 το πρωί της 13ης Ιουνίου 2017, οι εξήντα διαμένοντες στον καταυλισμό μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία της περιοχής των Βατερών.

Σήμερα Τέταρτη 14 Ιουνίου 2017, 150 άτομα συνολικά φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της περιοχής των Βατερών, της Νυφίδας και της Καλλονής με εξασφαλισμένη διαμονή, πλήρη διατροφή (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και φάρμακα σε όποιον έχει ανάγκη, για 15 ημέρες. Μετά το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης, θα τους χορηγηθεί επίδομα ενοικίου.


Εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, μετά από επαφή με το Δήμο Λέσβου, επισκέφθηκαν όλα τα ξενοδοχεία και διένειμαν είδη πρώτης ανάγκης σε όλους τους σεισμόπληκτους.