Προβολή της Λέσβου μέσω Ελλήνων και ξένων bloggers με την ευγενική χορηγία της Diageo του εμπορικού σήματος Johnnie Walker

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο των ενεργειών τουριστικής προβολής των νησιών, στηρίζει διαφημιστική καμπάνια  για τη Λέσβο με τη χορηγία της Diageo και συγκεκριμένα του εμπορικού σήματος Johnnie Walker.

Η καμπάνια, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τη διοργάνωση press trips Ελλήνων και ξένων bloggers προκειμένου να ενισχυθεί η προβολή της Λέσβου ως τουριστικού προορισμού.

Κατά την πρώτη φάση της εν λόγω καμπάνιας προβολής της Λέσβου, ολοκληρώθηκαν οι 3 φιλοξενίες Ελλήνων bloggers οι οποίοι επισκέφθηκαν το νησί κατά το διάστημα 20 Απριλίου έως 7 Μαΐου και γνώρισαν τις ομορφιές του, σύμφωνα με τα προγράμματα επισκέψεων που καταρτίστηκαν από τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας, λαμβάνοντας πάντα υπ’ όψιν τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα των επισκεπτών. Σ

Συγκεκριμένα, από 20 έως 22 Απριλίου βρέθηκαν στο νησί οι bloggers Χρήστος Βασιλόπουλος και Μαρία Κλάδη (agreekadventure.com, agreekadventure.gr) με ειδικό αντικείμενο τις υπαίθριες δραστηριότητες. Δεδομένου ότι οι δύο επισκέπτες φιλοξενήθηκαν από την Περιφέρεια το 2016 στο πλαίσιο press trip, στη φετινή φιλοξενία συμπεριλήφθηκαν επισκέψεις σε σημεία που δεν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την προηγούμενη φορά, έχοντας έτσι καλύψει απ’ άκρη ως άκρη το νησί, ενώ συμμετείχαν σε όλες του σχεδόν τις δραστηριότητες: περπάτημα, ποδηλασία, ιστιοπλοΐα, αναρρίχηση. Είχαν, επίσης, την ευκαιρία να γνωρίσουν το γεωπάρκο, το μουσείο ελιάς, να γευτούν τις ιδιαίτερες γεύσεις του νησιού και να πειραματιστούν στην αγγειοπλαστική.
 
Από 4 έως 7 Μαΐου, τη Λέσβο επισκέφθηκε η blogger Μαρία Κόφου (https://travelstoriesfromyworld.com), λάτρης του νησιού, που το είχε επισκεφτεί κι άλλες φορές, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αρχιτεκτονική και τη γαστρονομία. Της δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσει πτυχές του νησιού που δεν γνώριζε, να μαγευτεί από τους ανθρώπους και τη φιλοξενία τους, ενώ η φωτογράφηση των γκράφιτι του νησιού εμπλούτισε τη συλλογή της με ανάλογα από όλο τον κόσμο.

Από τις 5 έως τις 7 Μαΐου φιλοξενήθηκε η blogger Άννα Παπαρίζου (http://dreamista.gr) που εξειδικεύεται στις οικογενειακές διακοπές με ανήλικα παιδιά, η οποία περιηγήθηκε στην πόλη της Μυτιλήνης, την Αγιάσο, τη Σκάλα Καλλονής και την Ερεσό. Όλοι οι δημοσιογράφοι αναχώρησαν από το νησί με τις καλύτερες εντυπώσεις και ήδη στα social media και τα blog τους έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες και σχόλια για τον προορισμό.

Την Παρασκευή 12 Μαΐου ξεκινούν οι φιλοξενίες ξένων bloggers, με πρώτη την επίσκεψη του βρετανού blogger Stephen Bugno ο οποίος θα παραμείνει στο νησί μέχρι και τις 16 Μαΐου.

Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω φιλοξενίες πραγματοποιούνται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για την Περιφέρεια, δεδομένου ότι το συνολικό κόστος τους καλύπτεται από τον χορηγό. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δια της Διεύθυνσης Τουρισμού καταρτίζει τα προγράμματα επισκέψεων των διαμορφωτών γνώμης, θεωρώντας ότι η πραγματοποίηση τέτοιου είδους ταξιδιών εξοικείωσης (fam/press trips) αποτελεί έναν από τους πλέον αποδοτικούς τρόπους διαφήμισης των προορισμών της. Σημαντική είναι η συνδρομή τοπικών φορέων και επαγγελματιών στην υλοποίησή τους, αφού οι συνέργεια σε τέτοιες δράσεις συμβάλλει στην εξασφάλιση της επιτυχίας τους. 

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις σχετικές δημοσιεύσεις στα δημοφιλή blogs, τα οποία συγκεντρώνουν περισσότερους από 30.000 followers. Επιπλέον, στο πλαίσιο της χορηγίας και στη διάρκεια του καλοκαιριού, αναμένουμε δημοφιλείς bloggers από το εξωτερικό με στόχο την προβολή του νησιού σε διεθνές κοινό. Τέλος, ο χορηγός Johnnie Walker υποστήριξε την προβολή του νησιού σε δύο τεύχη του περιοδικού Blue της Aegean Airlines αξιοποιώντας οπτικό υλικό και περιεχόμενο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.