Επίσκεψη Γ. Πάλλη στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λέσβου και Συνάντηση με εργαζόμενους στην καθαριότητα

Επίσκεψη στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λέσβου, στο οποίο τα εγκαίνια έγιναν την προηγούμενη βδομάδα, πραγματοποίησε την Δευτέρα το πρωί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλης.


Ο βουλευτής περιηγήθηκε στους χώρους του Κέντρου, συνομίλησε με τους εργαζόμενους σε αυτό και ενημερώθηκε για τον βαθμό ετοιμότητας του να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πολίτες.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο Γ. Πάλλης έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

"Τα Κέντρα Κοινότητας εντάσσονται σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό της κυβέρνησης και ειδικότερα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που έχει σαν στόχο να φέρει την αδιαμεσολάβητη ενημέρωση και πληροφόρηση, όσο το δυνατό πιο κοντά στους πολίτες, ειδικότερα σε όσους και όσες έχουν πληγεί περισσότερο από την ανθρωπιστική κρίση.

Αυτά δημιουργούνται με την συνεργασία των δήμων και ο στόχος τους είναι ο πολίτης που προέρχεται σε αυτά να παίρνει το σύνολο της πληροφόρησης και της στήριξης  που χρειάζεται προκειμένου αφενός μεν να ενημερωθεί, αφετέρου δε να ενταχθεί στα διαφορά πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.
Είναι. μια χρήσιμη υπηρεσία που πρέπει και να υποστηριχθεί αλλά και να γίνει γνωστή σε όσο το δυνατό περισσότερους και περισσότερες.

Με την ευκαιρία επιτρέψτε μου να σημειώσω ότι ένας από τους κεντρικούς στόχους αυτής της κυβέρνησης είναι να αναβαθμίσει τις σχέσεις του πολίτη με το κράτος. Ετσι, εκτός από τα Κέντρα Κοινότητας, μια άλλη  υπηρεσία που έχει τεθεί στη διάθεση των πολιτών, είναι η "Καθημερινότητα".

Η δομή έχει συγκροτηθεί υπό τον Υπουργό Επικρατείας Αλέξανδρο Φλαμπουράρη, και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και συντονίζει δράσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Ο κάθε πολίτης μπορεί τηλεφωνικά είτε μέσω του διαδικτύου, να απευθύνεται σε αυτή και να ενημερώνει για οποιοδήποτε πρόβλημα αφορά τις σχέσεις του με το δημόσιο και να βρίσκει λύσεις σε αυτό!

Αυτές οι δυο υπηρεσίες, δηλαδή τα Κέντρα Κοινότητας και η Καθημερινότητα ουσιαστικά ενισχύουν την αξιοπρέπεια των πολιτών, από την στιγμή  που κανένας και καμία δεν χρειάζεται πλέον την διαμεσολάβηση των διαφόρων πολιτευτών και άλλων παραγόντων, προκειμένου είτε να ενημερωθεί και να κάνει χρήση των υπηρεσιών που δικαιούται ή να λύσει κάποιο πρόβλημα του, στις σχέσεις του με το δημόσιο.»

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λέσβου, βρίσκεται στην οδό Ζωοδόχου Πηγής 71, στη Μυτιλήνη, ενώ η «Καθημερινότητα» είναι προσβάσιμη από όλους τους πολίτες, τηλεφωνικά στο 210-3385100 η στην ιστοσελίδα: https://www.kathimerinotita.gov.gr/

Συνάντηση Γ. Πάλλη με συμβασιούχους και εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Λέσβου

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Γ. Πάλλης συναντήθηκε στην χωματερή της Μυτιλήνης με συμβασιούχους και εργαζόμενους του Δήμου οι οποίοι βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση.

Ο βουλευτής είχε με τους εργαζόμενους μια ανοιχτή συζήτηση για το σύνολο, των αιτημάτων και των προβλημάτων τους.


Ο Γ, Πάλλης διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η κυβέρνηση βρίσκεται στη ίδια πλευρά με αυτούς και ότι ο στόχος είναι, τόσο η εργασιακή αποκατάσταση των συμβασιούχων, όσο και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκύψουν από τις ενδεχόμενες αλλαγές στα ΒΑΕ.