Και στο Δημοτικό Σχολειό της Παναγιουδας εκτός της Μόριας θα μπορούν να εγγράφονται οι μαθητές δημοτικού από τον Αφάλωνα

Και στο Δημοτικό Σχολειό της Παναγιουδας


Αναλυτικά η απόφαση όπως δημοσιεύτηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ:

«ΕΙΣΗΓΗΣΗ Θέμα:

«Εγγραφές μαθητών Δημοτικών Σχολείων ».

Κύριε Πρόεδρε,

Σύμφωνα με το έγγραφο αρ.πρωτ. 7-17/1/2017 του Δημοτικού Σχολείου Μόριας που αναφέρει ότι ο αριθμός των μαθητών του σχολείου μειώνεται και προκειμένου το σχολείο να παραμείνει ως είναι , δηλαδή εξαθέσιο ,καθώς και η μείωση των μαθητών να μην οδηγήσει μελλοντικά στον υποβιβασμό του ,κάτι το οποίο δε θα ωφελήσει κυρίως τους ίδιους τους μαθητές , ζητάμε να γίνει προσπάθεια αύξησης του μαθητικού δυναμικού του σχολείου προτείνοντας μία λύση που θεωρούμε ως ιδανική.

Όπως γνωρίζετε πριν από λίγα χρόνια το Δ.Σ Αφάλωνα συγχωνεύτηκε με το Δ.Σ Παναγιούδας και τα παιδιά του Αφάλωνα πηγαίνουν Δημοτικό Σχολείο στην Παναγιούδα.

Αυτό βέβαια είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση των μαθητών του σχολείου αυτού με αποτέλεσμα φέτος η Α΄ τάξη του να χωριστεί σε δύο τμήματα .Επιπλέον ο αριθμός μαθητών του Δ.Σ Παναγιούδας έχει αυξηθεί λόγω της μεγάλης οικιστικής ανάπτυξης που υπάρχει στην περιοχή αυτή και η αποσυμφόρησή του από τα παιδιά του Αφάλωνα δεν θα επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία του. Εδώ να σημειώσουμε ότι τα παιδιά που μένουν στον Αφάλωνα όταν αποφοιτήσουν από το Δ.Σ Παναγιούδας φοιτούν στο Γυμνάσιο Μόριας.

Σύμφωνα με το έγγραφο αρ.πρωτ 1572- 28/4/17 της Διευθύντριας Α/θμιας Εκπαίδευσης που εισηγείται θετικά να δοθεί η δυνατότητα επιλογής στους μαθητές /τριες της Τοπικής Κοινότητας Αφάλωνα , να 3 φοιτούν εκτός από το Δημοτικό Σχολείο Παναγιούδας και στο Δημοτικό Σχολείο Μόριας προκειμένου να αντιμετωπισθεί η μείωση των μαθητών του ΔΣ Μόριας και να αποσυμφορηθεί το ΔΣ Παναγιούδας, εισηγούμαι θετικά να δοθεί η δυνατότητα επιλογής εγγραφής των μαθητών και στο Δ.Σ Μόριας σύμφωνα με τους παραπάνω λόγους. Παρακαλώ να συζητηθεί το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.»

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση, η οποία περιλαμβάνεται στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά, ύστερα από την οποία:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΕΙ


Υπέρ της χορήγησης δυνατότητας επιλογής εγγραφής των μαθητών της Τοπικής Κοινότητας Αφάλωνα ,εκτός από το Δημοτικό Σχολείο Παναγιούδας και στο Δημοτικό Σχολείο Μόριας, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η μείωση των μαθητών του ΔΣ Μόριας και να αποσυμφορηθεί το ΔΣ Παναγιούδας.