Μεγάλη η συμμετοχή μαθητών στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λέσβο

Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών ολοκληρώθηκαν τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λέσβο. 


Η έναρξη έγινε στο Μανταμάδο στις 8 και 9 Απρίλη με πλούσιες δραστηριότητες που αγκαλιάστηκαν από τους μαθητές.

Δεκάδες μαθητές από τη Μυτιλήνη γέμισαν το προαύλιο των Κεντρικών Λυκείων της πόλης της Κυριακή 07 Μάη. Οι δραστηριότητες που προετοιμάστηκαν, το στήσιμο και η συμμετοχή στις εκδηλώσεις γέμισαν με ενθουσιασμό τους μαθητές της πόλης.

Από νωρίς το απόγευμα ξεκίνησαν να επισκέπτονται το Μαθητικό Φεστιβάλ μαθητές που συμμετείχαν στο τουρνουά μπάσκετ 3on3 με θέμα "Μη μένεις στην εξέδρα θεατής, αγωνίσου! Κάνε τον αθλητισμό μέρος της ζωής σου", μαζί με την κερκίδα τους. Νικητές των δύο group αναδείχθηκαν οι "ΔΙΜ" και οι "THE BIG THREE".

Στην συζήτηση που ακολούθησε με θέμα "το σχολείο που έχουμε ανάγκη σήμερα" οι μαθητές "απάντησαν" με τους στίχους του Τάσου Λειβαδίτη, "Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος, δε θα πάψεις ούτε στιγμή ν' αγωνίζεσαι για το δίκιο". Τόνισαν πως θέλουν να σκέφτονται, να κρίνουν, να συζητάνε, να μελετάνε, να αγωνίζονται για το σχολείο και τη ζωή που έχουν ανάγκη αυτοί και οι οικογένειές τους. 

Το κέφι άναψε στη συνέχεια μπαίνοντας όλοι στο χορό με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα που παρουσιάστηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουτρών "Το Λιωστάσι" και το "Χορευτικό Συγκρότημα Μανταμάδου".

Το Μαθητικό Φεστιβάλ της Μυτιλήνης ολοκληρώθηκε με μουσικοαφηγηματική συναυλία από το μαθητικό συγκρότημα "ReNudo" με τους μαθητές να δίνουν τον παλμό με την παρουσία και το γλέντι τους μέχρι το βράδυ.


Στον χώρο λειτουργούσε βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, Παιδότοπος και χώρος για graffiti.