Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Κυριακής των Μυροφόρων στην Αγιασο Λέσβου (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Κυριακής των Μυροφόρων


Την Κυριακή των Μυροφόρων, 26 Απριλίου 2015, το Αναγνωστήριο, όπως κάθε χρόνο από το 1894 που ιδρύθηκε, τίμησε τον προστάτη του Αρχάγγελο Μιχαήλ, το ξωκλήσι του οποίου βρίσκεται στην κορυφή του πευκόφυτου λόφου Καστέλι που δεσπόζει στην είσοδο της Αγιάσου.

Το Σάββατο τελέστηκε ο εσπερινός και την Κυριακή μέλη και φίλοι του Αναγνωστηρίου υποδέχτηκαν, έξω απ’ την πρώην ηλεκτρομηχανή, την παλιά εικόνα του Ταξιάρχη. Η πομπή με τη συνοδεία της παραδοσιακής κομπανίας του Αναγνωστηρίου, που έπαιζε το εμβατήριό του, κατευθύνθηκε στη Βιβλιοθήκη όπου έγινε η καθιερωμένη αρτοκλασία.



Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Αναγνωστηρίου Κλεάνθης Κορομηλάς ευχαρίστησε αυτούς που δούλεψαν για την επιτυχία αυτής της σεμνής τελετής και επεσήμανε πως από την ίδρυση του Αναγνωστηρίου (1894) με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή του κόσμου τιμάται ο προστάτης του Ταξιάρχης και πως θα κάμει το θαύμα του να ξεπεραστεί το εμπόδιο της γραφειοκρατίας για να μπορέσει το Αναγνωστήριο να ξεπροβάλει απ’ τα συντρίμμια της ολοσχερούς καταστροφής του θεάτρου του απ’ τη θεομηνία για να εξακολουθήσει να προσφέρει το πολιτιστικό του έργο στο νησί μας και την Ελλάδα. «Είναι στο χέρι όλων των φορέων, αφού συμφωνούν όλοι για την τεράστια προσφορά του Αναγνωστηρίου, να κάνουν την υπέρβαση – ηρωική πράξη – και να δώσουν άμεσα λύσεις».