Εγκαινιάζεται το νέο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου στην Μυτιλήνη

Η Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ», κ. Αναστασία Αντωνέλλη, κάνει γνωστά τα εξής:


Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λέσβου, που βρίσκεται στην πόλη της Μυτιλήνης, οδός Ζωοδόχου Πηγής 71, ξεκινά την λειτουργία του, με την πραγματοποίηση των εγκαινίων του, την Τετάρτη 17 Μαϊου 2017, ώρα 19.00.  Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής προσκαλούμε όλους τους πολίτες να παραστούν.

 Θυμίζουμε ότι:  Η δημιουργία- λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Λέσβου είναι  αποτέλεσμα της διεκδίκησης μας και  η χρηματοδότηση του προέρχεται  από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Έχει ενταχθεί στο Ε.Π «Βορείου Αιγαίου 2014-2020», με προϋπολογισμό 599.280,00 €  και εξασφάλιση της λειτουργίας του για τρία (3) έτη, παρέχοντας εργασία σε εννέα κατοίκους του Δήμου μας.

Στόχος του είναι η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και της υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Λέσβου για την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων καθώς και την προώθηση στην απασχόληση.

Η  δημιουργία του Κέντρου Κοινότητας Λέσβου, είναι διευρυμένη και  περιλαμβάνει και Παράρτημα για την παροχή υπηρεσιών σε θύλακες/πληθυσμό ΡΟΜΑ, καθώς και Παράρτημα για παροχή υπηρεσιών σε μετανάστες και δικαιούχους διεθνούς προστασίας, νομίμως διαμένοντες. Ο πληθυσμός που αναμένεται να ωφεληθεί από την δημιουργία του Κέντρου μας αυτού είναι πολίτες που κατοικούν στο Δήμο Λέσβου και κατά προτεραιότητα οι ωφελούμενοι του Προγράμματος "Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης" καθώς και άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι/ες, παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού-  ΑμεΑ, Ρομά κ.λ.π. και γενικότερα ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας.


Επίσης το Κέντρο Κοινότητας θα δύναται να εξυπηρετεί και να υποστηρίζει παιδιά και εφήβους σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και γενικότερα κάθε πολίτη που προσέρχεται.