Εκπαιδευτικές δράσεις με τίτλο «Οδική ασφάλεια και κυκλοφορία» σε παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λέσβου από το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

«Οδική ασφάλεια και κυκλοφορία»


Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στα πλαίσια του ετήσιου  προγράμματος «Νοιάζομαι και δρω»  που έχει αναλάβει,  υλοποίησε  εκπαιδευτικές δράσεις  με τίτλο «Οδική ασφάλεια και κυκλοφορία» σε παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λέσβου σε θέματα που αφορούν την οδική κυκλοφορία των παιδιών αλλά και των γονέων τους.

Συγκεκριμένα: Οι εκπαιδευτικοί που εκπονούν το παραπάνω πρόγραμμα του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης είναι η κα  Αμπουλού Ειρήνη, η  κα Θωμαΐδη Βασιλική, η κα Βασιλείου Ελισάβετ ο κος Σουγλάνης Μιλτιάδης και στην συγκεκριμένη δράση συμμετείχαν οι κα Ζούρου Χρυσοθέα και η κα Βαμβακέλλη Μαριάνθη. Οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου κατασκεύασαν και σχεδίασαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς, υλικό οδικής ασφάλειας  προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν για την εκπαίδευση των παιδιών  των παιδικών σταθμών.

Αναλυτικότερα  οι μαθητές και οι μαθήτριες που ανήκουν στην εθελοντική ομάδα,  έγιναν «εκπαιδευτές» ενημερώνοντας και διδάσκοντας στα παιδάκια τα βασικά χρώματα και σήματα της Κυκλοφοριακής Αγωγής. Επιπλέον έφτιαξαν  μαζί τους αυτοσχέδια παζλ, διάβασαν παραμύθια που οι ίδιοι οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου έγραψαν και κατασκεύασαν χειροτεχνίες με τις βασικές αρχές οδικής κυκλοφορίας. Τέλος στην αυλή έπαιξαν παιχνίδια προσομοίωσης αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες.


Στην προσπάθεια μας αυτή στάθηκε αρωγός η κα Αντωνέλλη, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας την οποία και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως. Επίσης ευχαριστούμε τους παιδαγωγούς των σταθμών της πόλης μας για τη βοήθεια τους στην πραγματοποίηση της δράσης. Υπογραμμίζομαι  την συνδρομή των παιδαγωγών που υπηρετούν στον παιδ. σταθμό «Τέρπανδρος» για την επιπλέον χορήγηση εκπαιδευτικού υλικού και όχι μόνο. Τέλος οι γονείς των μαθητών πάντοτε στο πλευρό συνέδραμαν στην παραπάνω δράση   με τις γραφικές τέχνες-τυπογραφείο της κ. Σάββα Αντωνίας που εκτύπωσε το παραπάνω υλικό.