48ωρη απεργία από το σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου

48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ 22-23 ΜΑΙΟΥ 2017


Ολομέτωπη επίθεση δέχεται η  Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι εργαζόμενοι της.

Μειώσεις μισθών και συντάξεων, μείωση αφορολογήτου, μειώσεις φοροαπαλλαγών, κατάργηση του επιδόματος Β.Α.Ε. 

Την ίδια στιγμή, κύμα ιδιωτικοποιήσεων σαρώνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως συνέπεια της αναστολής προσλήψεων που οδηγεί σε λειτουργική ασφυξία και σε αδυναμία εξυπηρέτησης των αναγκών

Καθόλου τυχαία δεν είναι και η χρονική στιγμή που διέρρευσε η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία με βάση τα δημοσιεύματα οδηγεί στο δρόμο 15.000 συμβασιούχους των Δήμων, που είναι αναγκαίοι για την καθημερινή λειτουργία των Υπηρεσιών Καθαριότητας. Έωλες υποσχέσεις και σκόπιμος αποπροσανατολισμός των εργαζομένων αποτελούσαν οι δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης πως οι Νομοθετικές πρωτοβουλίες έχουν την άτυπη έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποτελεί ταφόπλακα τόσο για το εργασιακό τους μέλλον όσο και για τις Υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.

Στην ίδια λογική της απαξίωσης και της αποδόμησης των Ο.Τ.Α. κινείται και η εξαγγελία του Υπουργού Παιδείας  κ. Κώστα  Γαβρόγλου για υποχρεωτική ένταξη των προνήπιων στα νηπιαγωγεία. Απόφαση που θα οδηγήσει σε κλείσιμο δομών των Δήμων και θα θέσει άνευ αντικειμένου χιλιάδες εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών που ανήκουν στο παιδαγωγικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό
Διεκδικούμε μια ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνοντας διέξοδο και λύση στην εργασιακή γάγγραινα που θέλει εργαζόμενους να απασχολούνται για πολλά έτη καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, σε πολλές Δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Καθαριότητα, Βοήθεια στο σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ, Παιδικοί Σταθμοί, Κοινωνικές δομές των Δήμων.

Καλούμε την Κυβέρνηση να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την εργασία και την πληρωμή των συμβασιούχων-παρατασιούχων, παρά τα όσα προαναγγέλλει η Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, φέρνοντας άμεσα Νομοθετική ρύθμιση όπως έχει δεσμευτεί για οριστική επίλυση του προβλήματος και την παραμονή των εργαζομένων στην εργασία.

Δεν θα αποδεχθούμε καμία περικοπή του επιδόματος Βαριάς και Ανθυγιεινής εργασίας και κατάργηση του Ειδικού Συνταξιοδοτικού καθεστώτος των εργαζομένων που εργάζονται στις υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων, όπως έχει συμφωνήσει η συγκυβέρνηση στο πλαίσιο του 4ου μνημονίου.

Διεκδικούμε και  για την υποχρεωτική φοίτηση των προνήπιων στα Νηπιαγωγεία, οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στην εργασιακή ανασφάλεια και σε κλείσιμο και απαξίωση της κοινωνικά καταξιωμένης Υπηρεσίας των Παιδικών Σταθμών.

 Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ