Πάνω από 3 χιλιάδες μονάδες αίματος προσφέρθηκαν από εθελοντές αιμοδότες σε 60 αιμοδοσίες της Λέσβου το 2016

Πάνω από 3 χιλιάδες μονάδες προσφέρθηκαν από τους Εθελοντές Συντοπίτες μας σε 60 Εθελοντικές Αιμοδοσίες που διοργανώθηκαν στην πόλη και τα χωριά της Λέσβου, στη διάρκεια του 2016.


Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας αναδιοργανώνει το όλο σύστημα μηχανογράφησης των Εθελοντών Αιμοδοτών (και των φορέων τους) σε Πανεθνική κλίμακα και θα παρουσιάζει πλέον στατιστικά στοιχεία για κάθε Νομό από το τέλος του 2017. Παράλληλα εκδόθηκε ήδη νέου τύπου ταυτότητα Εθελοντή Αιμοδότη με ψηφιακά στοιχεία και Πανελλαδικό αριθμό Μητρώου, ώστε κάθε Εθελοντής να εξυπηρετείται σε οποιαδήποτε μέρος της Ελλάδας βρεθεί.

- Ο Σύλλογος ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ μετά από μικρή κάμψη στις αρχές του 2016, επανέκαμψε σε ανοδική πορεία με την 4η Αιμοδοσία του 2016, καλύπτοντας πάνω από το 1/3 των Εθελοντικά προσφερόμενων μονάδων αίματος.

- Ο Σύλλογος   ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ που κλείνει 30 χρόνια προσφοράς ανέβηκε στις 190 μονάδες αίματος.

- Ο Σύλλογος ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΛΑ ανέβηκε στις 169 μονάδες προσφοράς των μελών του (7ος χρόνος προσφοράς).

- Η ομάδα Εθελοντών ΑΓΙΑΣΟΥ σε σταθερό δρόμο στον 4ο χρόνο της, συγκέντρωσε 161 μονάδες αίματος.

- Πέτυχαν εντυπωσιακή άνοδο: η Ομάδα Εθελοντών ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ με 121 μονάδες, η Ομάδα Εθελοντών ΕΡΕΣΟΥ με 115 μονάδες και ο ΠΑΓΓΕΡΑΓΩΤΙΚΟΣ με 110 μονάδες.
   Με σταθερή παρουσία και πολυετή προσφορά οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Εθελοντών: ΚΑΛΛΟΝΗΣ με 78 μονάδες, ΒΡΙΣΣΑΣ με 78 μονάδες, ΠΕΤΡΑΣ με 65 μονάδες, ΣΚΟΠΕΛΟΥ με 64 μονάδες, ΠΑΡΑΚΟΙΛΩΝ με 53 μονάδες, ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ με 49 μονάδες, ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ με 43 μονάδες, ΚΑΠΗΣ με 39 μονάδες, ΣΙΓΡΙΟΥ με 37 μονάδες, ΣΤΥΨΗΣ με 34 μονάδες, ΣΚΑΛΑΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ με 33 μονάδες, Σχολής ΟΑΕΔ με 31 μονάδες, ΠΕΛΟΠΗΣ με 31 μονάδες, ΦΙΛΙΑΣ με 31 μονάδες, ΜΟΛΥΒΟΥ, ΣΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΑΓΡΑΣ, ΣΥΚΑΜΝΙΑΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ, ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ, ΠΑΜΦΙΛΩΝ, ΑΡΓΕΝΟΥ, ΑΝΤΙΣΣΑΣ, ΔΑΦΙΩΝ, ΧΙΔΗΡΩΝ, ΘΕΡΜΗΣ, ΒΑΤΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΚΥΔΩΝΙΩΝ.

Συγχωρέστε μας τυχόν λάθη και παραλείψεις, αλλά δημοσιοποιούμε τα παραπάνω στοιχεία ώστε όλοι οι φορείς των Χωριών και της Πόλης να συμμετέχουν στην πολύχρονη προσπάθεια των Εθελοντών Αιμοδοτών, αφού κανείς δεν αρνείται την ανεκτίμητη ευεργεσία λήψης μονάδων αίματος όταν το χρειασθεί.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Εθελοντές Αιμοδότες, συγχαίρουμε τους διοργανωτές που πρωτοστατούν και συνεχίζουν ακούραστα την κοινωνική τους προσφορά καθώς και τους Συλλόγους, Φορείς και Ομάδες Εθελοντών που στηρίζουν τις Εθελοντικές Αιμοδοσίες.

  Ο Πρόεδρος                                                                                   Ο Γραμματέας


Νίκος Μαυρουδής          Δημήτρης Μπουρνούς