ΚΟΣΜΟΣ: 22 νεκροί και 59 τραυματίες -Καμικάζι έσπειρε το θάνατο στο Manchester Arena!

Φόβος, τρόμος, πανικός.


Η Αριάνα Γκράντε, μια νεαρή καλλιτέχνης με απήχηση στους εφήβους, μόλις έχει καληνυχτίσει το Μάντσεστερ και το κοινό που βρέθηκε στην Manchester Arena για να παρακολουθήσει τη συναυλία της. Και τότε, ακούγεται ένας μεγάλος θόρυβος. Ήταν η έκρηξη που αιματοκύλησε το Μάντσεστερ.

Μια νέα τρομοκρατική επίθεση στη Βρετανία και ενώ οι πληγές απ’ όσα έγιναν πριν από μόλις μερικούς μήνες στο Λονδίνο και στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ παραμένουν ανοιχτές. Ο πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για 19 νεκρούς και τουλάχιστον 50 τραυματίες αλλά υπάρχουν φόβοι πως θα αυξηθεί. Η βρετανική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή μίλησε για τρομοκρατική επίθεση και η προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 8ης Ιουνίου ουσιαστικά αναβάλλεται.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ


Οι αφηγήσεις των αυτοπτών μαρτύρων είναι καθηλωτικές και πανομοιότυπες. Όπως λέει μία κοπέλα στο Ρόιτερς,«φεύγαμε από το χώρο και την ώρα που φτάναμε στην έξοδο ακούστηκε μια τρομακτική έκρηξη. Την ένοιωθες στο στήθος σου. Όλοι άρχισαν να ουρλιάζουν. Επικράτησε χάος».

Στα δραματικά βίντεο που ανέβηκαν στο twitter, μέσα από τον συναυλιακό χώρο, αποτυπώνονται αυτές ακριβώς οι σκηνές: εκατοντάδες θεατές, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά, εγκαταλείπουν το στάδιο τρέχοντας και ουρλιάζοντας. Δεκάδες γονείς, οι οποίοι αμέσως μαθαίνουν τα νέα, αρχίζουν να τ' αναζητούν σε κατάσταση αλλοφροσύνης, άλλοι επιτόπου, άλλοι ανεβάζοντας φωτογραφίες τους στα σόσιαλ μίντια εκλιπαρώντας για πληροφορίες. 

Η πρωθυπουργός Μέι παρότι απέφυγε να χρησιμοποιήσει τον επιθετικό προσδιορισμό «τρομοκρατική» για την επίθεση ανακοίνωσε ότι αυτή αντιμετωπίζεται ως τέτοια, ενώ, όπως μεταδίδει το Ρόιτερς, δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι έκαναν λόγο για βομβιστή αυτοκτονίας. Καθώς, κατά κοινή ομολογία, είναι θέμα χρόνου το χτύπημα να χαρακτηριστεί επισήμως τρομοκρατικό, θα πρόκειται για το πλέον αιματηρό από το 2005 και το μπαράζ επιθέσεων που είχαν εξαπολύσει στις 7 Ιουλίου εκείνου του έτους τέσσερις Βρετανοί μουσουλμάνοι στο Λονδίνο -στο μετρό και σ’ ένα λεωφορείο- με αποτέλεσμα 52 άνθρωποι -των τρομοκρατών συμπεριλαμβανομένων- να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 700 να τραυματιστούν.