Ψήφισαν την "καταδίκη" μας με 153 ΝΑΙ- Μέτρα και αντίμετρα πέρασαν από την Βουλή-Τι ψήφισαν οι Βουλευτές της Λέσβου

Μέτρα και αντίμετρα πέρασαν από την Βουλή, με τον κυβερνητικό συνασπισμό των 153 "ΝΑΙ" να μην σπάει, όπως αναμενόταν.


Οι βουλευτές του ν. Λέσβου ψήφισαν ως εξής:

Γιώργος Πάλλης (Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ) Ναι σε όλα.

Χαράλαμπος Αθανασίου (Βουλευτής Ν. Λέσβου της Ν.Δ) Όχι σε όλα εκτός από το 70-71

Σταύρος Τάσος (Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΚΚΕ)  Όχι σε όλα εκτός από το 70-71

Αυτό το "πράσινο φως" του ελληνικού Κοινοβουλίου θα είναι το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στο Eurogroup της Δευτέρας, 22.05.2017, στο οποίο η κυβέρνηση ευελπιστεί να δει -επιτέλους- λευκό καπνό για τη συνολική συμφωνία.

Ήταν μια συνεδρίαση που τα είχε... όλα.

---> Κάποια τα περιμέναμε: Ένταση, νεύρα, αλληλοκατηγορίες, βαριές εκφράσεις και ενίοτε προσβολές (σ.σ. κυρίως από το "δίδυμο" Τσίπρα - Μητσοτάκη), αλλά και την απουσία της Χρυσής Αυγής, η οποία φρόντισε στην... εκπνοή και πριν την ψηφοφορία να δώσει το αναμενόμενο σόου.

---> Κάποια... όχι και τόσο: Τρικάκια από μέλη της Λαϊκής Ενότητας (σ.σ. τα οποία σημειωτέον έμειναν στο... κόκκινο χαλί της Βουλής μέχρι το τέλος) συνάντηση Καμμένου - Καραμανλή στο εντευκτήριο, "έκρηξη" από την Φώφη Γεννηματά για την σειρά των ομιλιών, αλλά και την πολιτική άποψη της... συζύγου του Βασίλη Λεβέντη για το πολιτικό μέλλον του Αλέξη Τσίπρα!

---> Κάποια καθόλου: Όπως το να ακουστεί στο Κοινοβούλιο η λέξη Survivor. Η οποία βγήκε από τα χείλη του υπουργού των Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος παίρνοντας τελευταίος τον λόγο πριν την ψηφοφορία είπε αστειευόμενος:
"Έτσι κι αλλιώς μόνοι μας είμαστε, οι 9 στους 10 στην Ελλάδα βλέπουν Survivor τώρα...".

Όλα αυτά ενώ έξω από την Βουλή γινόταν την ίδια ώρα ο... κακός χαμός, με άγρια επεισόδια μεγάλης έκτασης, τα οποία μεταδόθηκαν και από διεθνή μέσα ενημέρωσης.



Τα... κουκιά

Με 153 ψήφους «υπέρ», λοιπόν, έναντι 128 «κατά» ψηφίσθηκε επί της αρχής το τέταρτο Μνημόνιο στην ονομαστική ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ενώ απόντες ήταν 19 βουλευτές.

Τα άρθρα ψηφίσθηκαν και αυτά κατά πλειοψηφία από τους βουλευτές τους 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ εκτός από τα 70 και 71 που ψηφίστηκαν και από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και αφορούν στη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 13% και την φορολογική εξομοίωση των βουλευτών.

Ειδικότερα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ψήφισαν «ναι» σε όλα, εκτός από την Αντιπρόεδρο της Βουλής, κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου που ψήφισε σε όλα ναι αλλά στο άρθρο 56 δήλωσε «παρών» για προσωπικούς και όχι πολιτικούς λόγους**

Έτσι ψήφισαν τα κόμματα

Στην κατ΄άρθρων ψήφιση η ΝΔ καταψήφισε όλα τα άρθρα εκτός από τα άρθρα 70 και 71, όπως άλλωστε έκανε και οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΚΚΕ, του Ποταμιού και της Ε.Κ.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ εκτός από τα άρθρα 70 και 71, ψήφισε και την υπουργική τροπολογία 1032 που αφορούσε τις διατάξεις σχετικά με τους επιχορηγούμενους φορείς και τις σχετικές επιχορηγήσεις από τον Λογαριασμό για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ).


Πηγη newsit.gr