Επιστολή Γ. Πάλλη σε Καλογήρου - Γαληνό για την "ρύθμιση των συσσωρευμένων οφειλών σε 12μηνο διακανονισμό"

Επιστολή προς την Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Χ. Καλογήρου και τον Δήμαρχο Λέσβου Σ. Γαληνό απέστειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλης


Επιστολή προς την Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Χ. Καλογήρου και τον Δήμαρχο Λέσβου Σ. Γαληνό απέστειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλης, με την οποία ζητά τις άμεσες ενέργειές τους προκειμένου να ζητήσουν από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών την "ρύθμιση των συσσωρευμένων οφειλών σε 12μηνο διακανονισμό", όσων επιχειρηματιών και κατοίκων του νησιού έκαναν χρήση της απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών του περασμένου Δεκέμβρη για την "Παράταση των φορολογικών υποχρεώσεων" εξ' αιτίας της κήρυξης του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η επιστολή του Γ. Πάλλη είναι η παρακάτω:

Αγαπητή κα Περιφερειάρχη, αγαπητέ κε Δήμαρχε,

Σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών περί κήρυξης της Λέσβου ως νησί εκτάκτου ανάγκης, όπως γνωρίζετε έχουν προκύψει συσσωρευμένες φορολογικές υποχρεώσεις απαιτητές αμέσως μετά την λήξη της σχετικής Πολ.    
Κατόπιν επικοινωνίας μου με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, ενημερώθηκα ότι σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπεται ρύθμιση των συσσωρευμένων οφειλών σε 12μηνο διακανονισμό εφόσον γι’ αυτό αιτηθεί η αρμόδια τοπική αρχή (Δήμος ή Περιφέρεια) πριν την λήξη της περιόδου κατά την οποία ισχύει το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης.

Δεδομένου ότι η σχετική Πολ. 1194/22.12.2016 λήγει στις 28/05/2017 κρίνεται σκόπιμο να προβείτε στα δέοντα πριν την λήξη της, ώστε να ισχύσει η 12μηνη ρύθμιση των οφειλών των συμπολιτών μας, ρύθμιση αναγκαία στις ιδιαίτερα δύσκολες σημερινές συνθήκες.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις ενέργειες σας.

Με Εκτίμηση,

Γιώργος Πάλλης

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λέσβου