Το δημοκρατικό δημοτικό συμβούλιο Λέσβου: Επειδή δημοσιεύσαμε την πρώτη εισήγηση…για τον Δήμο Λέσβου είμαστε συκοφάντες (vid)

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 10/4/2017


Για τη συμμετοχή του Δήμου Λέσβου σε έργο με αντικείμενο την Ενσωμάτωση Μεταναστών & Προσφύγων

***Για συγκεκριμένη εφημερίδα που όπως και σήμερα έτσι και αύριο θα μας αποκαλεί «χρήσιμους ηλίθιους», που αυτοαποκαλούνται «μέσα ενημέρωσης»… Τα αφήνουμε στην κρίση του Λεσβιακού Λαού….. 

Τα συμφέροντα είναι πολλά…. Όπως και τα 8.000€ που πήραν από το Δήμο Λέσβου τα Χριστούγεννα για "αγορά" βιβλίων….  Χαιρόμαστε που ασχολούνται συνεχώς με εκτενή άρθρα και πρωτοσέλιδα μαζί μας και τους ευχόμαστε να έχουν ένα καλό γαλήνιο Πάσχα…

Δείτε όλο το Δημοτικό συμβούλιο (βίντεο Γ. Παπαδόπουλος)



ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 10/4/2017

Η ψηφοφορία έληξε με 19 υπέρ και 14 κατά της απόφασης με τίτλο «Πολεμώντας την ξενοφοβία και ενδυναμώνοντας την ενσωμάτωση: υποστηρικτικό 4-D πλαίσιο τεχνολογίας πληροφοριών για πρόσφυγες και μετανάστες».

Η πρόταση πέρασε κατά πλειοψηφία. 

Ακούσαμε ερωτήματα και σοβαρά επιχειρήματα κατά της πρότασης από τους κκ. Γεωργούλα, Καραγεωργίου, Κυρατζή και Σπέρκο (ενδεχομένως και από άλλους), τα οποία επί της ουσίας δεν απαντήθηκαν από τη δημοτική αρχή. Άγνωστο το όφελος του νησιού από το πρόγραμμα.

Άγνωστος ο ρόλος των εταίρων-ΜΚΟ αρκετές (μεταξύ αυτών και η περίφημη "Solidarity Now") από τις οποίες δεν φαίνεται να έχουν τα εχέγγυα για να υποστηρίξουν κάποιες δράσεις και αυτό είναι άλλο ένα πρόγραμμα για να τα κονομήσουν κάποιοι επιτήδειοι σε βάρος διαφόρων ανθρώπων. Άγνωστό το γιατί ο δήμος επιλέγει να συνεργάζεται με ΜΚΟ, λέγοντας "δεν μας αφορά, δεν ξέρουμε τι κάνουν, υπεύθυνος είναι ο Δήμος Πειραιά". Άγνωστο το γιατί δεν συμμετέχουν άλλοι νησιωτικοί δήμοι, παρά μόνο εμείς και πάλι (όπου μεταναστευτικό και χρήμα να σου και ο Δήμος Λέσβου).

Άγνωστο το ποιοι αποφάσισαν για την ενσωμάτωση (που αναγράφεται στον τίτλο), με ποιες υποδομές και υπό ποιους όρους, χωρίς να ρωτήσουν τις τοπικές κοινωνίες (ethical issues σε κάθε project). Άγνωστο το γιατί ο Δήμος Λέσβου στηρίζει αυτή την "ενσωμάτωση". Γνωστό όμως το όφελος/αργύρια του δήμου (500.000 ευρώ), το οποίο θα διαχειριστεί φυσικά η δημοτική μας αρχή. Γνωστά πρέπει να γίνουν και τα 19 πολιτευόμενα πρόσωπα (οι "εκπρόσωποι του λαού μας" που θα θέσουν και πάλι υποψηφιότητα...) που ψήφισαν υπέρ. Από την άλλη, έγινε το εξής πρωτοφανές:

Η δημοτική αρχή, αντιλαμβανόμενη ότι τα πράγματα είναι σκούρα, απέσυρε την πρώτη της εισήγηση για το πρόγραμμα και μοίρασε μια νέα εισήγηση(!), προσπαθώντας να στρογγυλέψει τα πράγματα και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αποκρύπτοντας το σκοπό και τους στόχους του συνολικού προγράμματος και δίνοντας έμφαση μόνο σε επιλεκτικές όψεις του ρόλου της (κατά βάση, αφορούσαν εξοπλισμό και συντήρηση χώρων-κτηρίων για καταγραφή ιατρικού ιστορικού προσφύγων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων διερμηνέων-μεταφραστών, απασχόληση και δημιουργική ενασχόληση μεταναστών αξίας 430.000 ευρώ και αμοιβών προσωπικού αξίας 70.000 ευρώ), υποστηρίζοντας ότι αυτό γίνεται για λόγους «αποσυμφόρησης», ενώ κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από πουθενά (ίσα-ίσα το νησί μας με αυτό το πρόγραμμα, θα μπορούσε να γίνει και πόλος έλξης).

Αντί να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος στην εισήγηση, μίλησαν για "παραπληροφόρηση" από ηλεκτρονικά ΜΜΕ (που όμως έβαλαν ολόκληρη τη δική τους εισήγηση) και για "συκοφάντηση" της δημοτικής αρχής από τους πολίτες (αυτό το δήλωσαν δίχως καμία ντροπή).

Εν τέλει, τηρήθηκε η «γραμμή Γαληνού-Κατσαρού», έτσι όλα τα μέλη της δημοτικής αρχής που έμειναν ως το τέλος ψήφισαν, σχεδόν άβουλα, υπέρ της πρότασης.