Διευκρινήσεις του Δήμου Λέσβου….για Καλλικρατη και το πρόγραμμα URBAN

Διευκρινήσεις του Δήμου Λέσβου

Παρακολουθούμε με έκπληξη την αλληλουχία ανακοινώσεων και δηλώσεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από συγκεκριμένους δημοτικούς συμβούλους. Δηλώσεις, οι οποίες εκτοξεύουν κατηγορίες κατά της δημοτικής αρχής και περιέχουν ερωτήσεις, που απαντήθηκαν σαφέστατα και κατηγορηματικά στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. Είτε αυτές οι δηλώσεις γίνονται για τη δημιουργία εντυπώσεων είτε ακόμα χειρότερα από ελλειμματική προσοχή την ώρα των διαδικασιών, η αιτία είναι πάντα η ανευθυνότητα και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα η παραπληροφόρηση.

Επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά, αναφορικά με το χωροταξικό του Καλλικράτη θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα. Επίσης, σε ότι αφορά τις κατηγορίες προς την Δημοτική αρχή για ξεκάθαρη προσπάθεια κοινωνικής ενσωμάτωσης αιτούντων άσυλο, πουθενά στην εισήγηση του κ. Κατσαρού δεν υπάρχει δράση με τέτοιο στόχο αλλά αντίθετα όλες οι δράσεις στόχο έχουν την ταχύτερη αποσυμφόρηση του νησιού, που ίσως κάποιοι έμμεσα να μην επιθυμούν ώστε να συντηρείται ένα κλίμα έντασης προς ίδιον πολιτικό όφελος.  Οι δράσεις οι οποίες ψηφίσθηκαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο είναι οι εξής :

Υποστήριξη του ΕΕΣ σε παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας. Παραδείγματος χάριν, ο ΕΕΣ θα φροντίζει για την καταγραφή του Ιατρικού Ιστορικού των προσφύγων σε ένα πληροφοριακό σύστημα, ώστε αυτό να τους ακολουθεί και να είναι προσβάσιμο σε όλη την διαδρομή τους προς την Ηπειρωτική χώρα. Ο Δήμος Λέσβου,  θα χρηματοδοτηθεί για να εξοπλίσει και να συντηρήσει χώρους ώστε να μπορεί να γίνεται αυτή η καταγραφή αποδοτικά και ομαλά.

Υποστήριξη στη διοργάνωση  εκπαιδευτικών σεμιναρίων για διερμηνείς/ μεταφραστές, οι οποίοι θα διευκολύνουν την ομαλή διεκπεραίωση όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών για τους πρόσφυγες στο νησί της Λέσβου, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία προώθησής τους στην Ηπειρωτική χώρα. Ο Δήμος Λέσβου, θα χρηματοδοτηθεί για να εξοπλίσει και να συντηρήσει χώρους ώστε να μπορεί να γίνεται αυτή η εκπαίδευση των διερμηνέων/μεταφραστών

Υποστήριξη στην οργάνωση χώρων εντός των υπαρχόντων δομών για την απασχόληση και προσωρινή κοινωνική/ δημιουργική ενασχόληση των προσφύγων (socialization points)  ώστε να απασχολούνται κατά την προσωρινή τους παραμονή στο νησί. Ο Δήμος Λέσβου, θα χρηματοδοτηθεί για να εξοπλίσει και να συντηρήσει τέτοιους χώρους.

Θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει η ενορχηστρωμένη προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης και τα πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των συμπολιτών μας, που εξέλεξαν ενεργά μέλη του δημοτικού συμβουλίου και όχι συντάκτες αναρτήσεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.