«Προετοιμάζοντας τον αυριανό εθελοντή»- Εθελοντική αιμοδοσία από την Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου

Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι σαφής ένδειξη φιλαλληλίας και αλτρουισμού επειδή ακριβώς το αίμα χορηγείται και λαμβάνεται εντελώς δωρεάν, ενώ η προσφορά του Εθελοντή Αιμοδότη είναι συνειδητή για το συνάνθρωπο που την έχει ανάγκη.


Το να δίνει κανείς δέκα λεπτά από το χρόνο της ζωής του αποκτά ξεχωριστή σημασία όταν με την προσφορά του αυτή μπορεί να σωθεί η ζωή συνανθρώπων του.

Η Αιμοδοσία είναι υπόθεση όλων μας και οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία αυτής της προσφοράς. Αποτελεί τεράστια συνέπεια ανθρωπιάς και πράξη αγάπης για τον πλησίον. Πιο συγκεκριμένα,  μία από τις θεμελιώδεις αρχές της εκπαίδευσης είναι η διδαχή της αξίας της εθελοντικής προσφοράς και για αυτό το λόγο ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να είναι συμπαραστάτης και αρωγός αυτού του σημαντικού κοινωνικού έργου μέσω της ενεργούς εμπλοκής του, ώστε να επιτευχθεί διάχυση και εδραίωση δράσεων και προγραμμάτων κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου με σοβαρότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης στα πλαίσια της προσπάθειας ευαισθητοποίησης των μαθητών στο ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας, σε συνεργασία με το 3ο Γυμνάσιο, 3Ο και 4ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης, οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία με το σύνθημα: «Προετοιμάζοντας τον αυριανό εθελοντή»,  με στόχο τη μύηση των εφήβων στο πνεύμα του εθελοντισμού. Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης μας στήριξε ανιδιοτελώς και ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά μας.

Σκοπός αυτής της εκστρατείας η οποία απευθύνεται στους Συλλόγους Διδασκόντων και στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων είναι η ενημέρωση και η διάδοση της ιδέας του εθελοντισμού για την προσφορά αίματος. Αποτέλεσμα της κοινής αυτής δράσης προσδοκούμε να είναι η ευαισθητοποίηση της σπουδάζουσας νεολαίας, η κινητοποίηση, ο παραδειγματισμός και η ενθάρρυνση της συμμετοχής των νέων ανθρώπων σε εθελοντική αιμοδοσία στην ενήλικη ζωή τους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαΐου 2017 στο Κλειστό Γυμναστήριο του Σχολικού Συγκροτήματος του 3ου Γυμνασίου, 3ου και 4ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης στις 11:00-14:00 και 18:00-21:00.

Εξάλλου, ας μη ξεχνάμε…
«Υποψήφιος αιμοδότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος…
Υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι»


Από τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου