Η Σύναξη των Προσκοπικών Ομάδων της Λέσβου στον αρχαιολογικό χώρο του ιερού του Μέσσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου οργανώνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 8 και 9 Απριλίου μια κοινή δράση των Προσκοπικών Ομάδων του νησιού, στον αρχαιολογικό χώρο του Iερού του Μέσσου στο μυχό του κόλπου της Καλλονής. Ας σημειωθεί ότι είναι η πρώτη πανελλαδικά προσκοπική δράση σε επίσημο αρχαιολογικό χώρο που μάλιστα προβλέπει και διανυκτέρευση μέσα σε αυτόν και το γεγονός της αδειοδότησης της δράσης από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου και τον Προϊστάμενο της Παύλο Τριανταφυλλίδη αν μη τι άλλο αντανακλά το κύρος της Κίνησης μας σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο.

Ας σημειωθεί ότι οι Πρόσκοποι της Λέσβου πριν από 10 χρόνια, το καλοκαίρι του 2007 στο Μουσείο απολιθωμένου δάσους Σιγρίου Λέσβου διανυκτέρευσαν μέσα στο Μουσείο υποδεχόμενοι τη νέα 100ετία του παγκόσμιου προσκοπισμού, υλοποιώντας στη πράξη και πριν αυτός καθιερωθεί επίσημα, το θεσμό που αργότερα θεσπίστηκε ως «Νύχτες στο Μουσείο».

Το Σαββάτο λοιπόν, δεκάδες Πρόσκοποι από όλη τη Λέσβο θα κατηφορίζουν στο αρχαίο «Κοινόν των Λεσβίων», το αρχαίο ιερό που ήταν αφιερωμένο στους Αθάνατους Μάκαρες που ταυτίζονται με την Ήρα, το Δία και το Διόνυσο τη λεγόμενη «Λεσβιακή Τριάδα». Θα κατηφορίσουν μετατρέποντας με το σεβασμό που αξίζει σε ένα τέτοιο μνημείο  το χώρο, σε «κοινό των Προσκόπων της Λέσβου»,, στην κοινή δράση των Προσκοπικών Ομάδων του νησιού με το χαρακτηριστικό τίτλο 5η Σύναξη προσκοπικών Ομάδων της Λέσβου. .

Στη γεμάτη από εμπειρίες, περιπέτεια, παιχνίδι και γνώσεις δράση θα πάρουν μέρος Πρόσκοποι (παιδιά ηλικίας 11 έως 15 ετών αγόρια και κορίτσια) από τη 2η Ομάδα Προσκόπων Μυτιλήνης, την 3η Ομάδα Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης και την 5η Ομάδα Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο, με τη δράση τους να επεκτείνεται στο γύρω υγροβιότοπο θα πάρουν μέρος οι Ανιχνευτές της Μυτιλήνης (μεγάλοι έφηβοι ηλικίας 15 έως 18 ετών αγόρια και κορίτσια) πραγματοποιώντας τη δική τους δράση ζωής υπαίθρου.