Επιστολή από την Περιφέρεια Β.Αιγαίου στον Υπ. Υγείας για την ανάγκη λειτουργίας Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Επιστολή από την Περιφέρεια Β.Αιγαίου στον Υπ. Υγείας


Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα Δημόσιας Υγείας κ. Παναγιώτης Προβέτζας, απέστειλαν επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη, σχετική με την ανάγκη λειτουργίας Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο».

Η επιστολή

Θέμα : Ανάγκη Λειτουργίας Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης ‘’Βοστάνειο’’.

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Θα θέλαμε να επισημάνουμε την αναγκαιότητα της λειτουργίας Αιμοδυναμικού Eργαστηρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης ‘’Βοστάνειο’’, μοναδικού Νοσηλευτικού Ιδρύματος στο νησί της Λέσβου, που έχει πληθυσμό 90.000 μόνιμους κατοίκους και το οποίο έχει επιβαρυνθεί τα τελευταία δύο χρόνια, καθόσον έχουν περάσει περισσότεροι από 600.000 μετανάστες και πρόσφυγες.

Σημειώνουμε επίσης ότι βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσης το έργο «Αναδιαρρυθμίσεις – επεκτάσεις και προμήθεια – εγκατάσταση ιατρικού εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης ‘’Βοστάνειο’’» που χρηματοδοτείται από το Ε.Π ‘’Βόρειο Αιγαίο’’ 2014-2020, προϋπολογισμού 25.208.900€ με φορέα υλοποίησης τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ.

Στις εργασίες του ανωτέρου έργου έχουν προβλεφθεί και εκείνες που αφορούν στη δημιουργία κατάλληλου χώρου για την εγκατάσταση και λειτουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου.

Παράλληλα είναι ανοιχτή στο ΕΠ ‘’Βόρειο Αιγαίο’’ από 08-03-2017 πρόσκληση για υποβολή προτάσεων με τίτλο ‘’ Επέκταση, αναβάθμιση των υποδομών δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας’’, με την οποία δίνεται η δυνατότητα χρηματοδότησης στους φορείς υγείας για προμήθεια εξοπλισμού και έχει ημερομηνία λήξης 09-06-2017.

Δεδομένης της ανάγκης λειτουργίας Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στη Λέσβο, θεωρούμε χρήσιμη και επιτακτική μια συνάντηση μαζί σας και παρακαλούμε για τον άμεσο καθορισμό της.
                                                                                                               Με εκτίμηση,

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος                     Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
και Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου
                                        

Παναγιώτης Προβέτζας                                                  Χριστιάνα Δ. Καλογήρου