Στο τελικό στάδιο.. λίγο πριν την κατασκευή νέου κολυμβητηρίου Μυτιλήνης στα Θέρμα

Στο τελικό στάδιο

Με ταχείς ρυθμούς επιδιώκει να προχωρήσει η Δημοτική Αρχή, τις διαδικασίες για την εκπόνηση των μελετών του Κολυμβητηρίου στα Θέρμα, προκειμένου όπως είχε δεσμευτεί, να παραδώσει εντός Μαΐου το σχετικό υλικό στο αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στην τελευταία επίσκεψη στην Αθήνα των αντιδημάρχων Κ. Κατσαρού και Ν. Καρασάββα, που έχουν αναλάβει την υπόθεση του Κολυμβητηρίου και τη διεκπεραίωση όλων των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με αυτή, έγινε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό. Εκεί, τα στελέχη του Δήμου Λέσβου, δεσμεύτηκαν ότι μέσα σε ένα μήνα περίπου θα παραδοθεί σειρά μελετών, η στατική, η γεωλογική, η μηχανολογική, η αρχιτεκτονική μελέτη, η μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων κ.λπ.

Ήδη η αρχιτεκτονική μελέτη εκπονείται και είναι σε στάδιο ολοκλήρωσης από τις υπηρεσίες του Δήμου Λέσβου, όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.

Χθες το πρωί, ξεκίνησε η προετοιμασία για την πραγματοποίηση της γεωτεχνικής μελέτης του Κολυμβητηρίου, την οποία αναλαμβάνει να πραγματοποιήσει το αρμόδιο Τμήμα Εργαστηρίων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που διαθέτει πιστοποίηση, τη μοναδική στην Ελλάδα, για την πραγματοποίηση ανάλογων γεωτεχνικών μελετών. Την εκπόνησή της ανέλαβε ο ίδιος ο προϊστάμενος του Εργαστηρίου, Δημήτρης Ακριώτης. Εδώ και δύο μέρες βρίσκεται στην περιοχή για τις  απαιτούμενες εκσκαφές, προκειμένου να διερευνηθεί η κατάσταση των εδαφών όπου θα γίνει η θεμελίωση του Κολυμβητηρίου.

Αν και η εμπλοκή του Δ. Ακριώτη σε αυτή την υπόθεση προκαλεί έκπληξη, δεδομένου του ηχηρού διαζυγίου του από την παράταξη του Σπ. Γαληνού μετά την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΛ, εντούτοις ο ίδιος σε δήλωσή του στο «Δ» αναφέρει, ότι οι πολιτικές διαφωνίες που έχει με το Σπ. Γαληνό δεν σχετίζονται σε καμία περίπτωση με το καλό του τόπου μας και τη δημιουργία σημαντικών έργων, όπως το Κολυμβητήριο.

Πηγη Μ. Χατζηγεωργίου για την Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ