Απεργιακή συγκέντρωση τη πρωτομαγιά στη πλατεία Σαπφούς- Ανακοινώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

Ανακοινώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά


Δελτίο Τύπου

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου στα πλαίσια του γιορτασμού της πρωτομαγιάς καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού μας να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση τη Δευτέρα 1η Μάη στις 11 το πρωί στη πλατεία Σαπφούς.

Η μικρομεσαία αγροτιά που στενάζει κάτω από τα βάρη των σκληρών αντιαγροτικών μέτρων που εφαρμόζονται και συνεχώς ενισχύονται στις πλάτες της, συνεχίζει τον αγώνα κόντρα στο μεθοδευμένο ξεκλήρισμα της. Ενώνει τη φωνή και τη δύναμη της με τα άλλα κοινωνικά στρώματα, όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται από τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και δίνει δυναμικό παρόν τη πρωτομαγιά τιμώντας όσους εργάτες έδωσαν το αίμα τους αυτή τη μέρα για να κατακτήσουν οι επόμενες γενιές πιο ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες μέσα στην απόλυτη εκμετάλλευση τους.

Στέλνουμε μήνυμα ότι δεν τα παρατάμε δεν απογοητευόμαστε, αντίθετα οργανώνουμε και δυναμώνουμε το αγροτικό κίνημα για να ανατρέψουμε αυτή την αντιαγροτική – αντιλαϊκή πολιτική, βάζοντας στόχο έναν άλλο τρόπο οργάνωσης και ανάπτυξης της παραγωγής που θα υπηρετεί της διατροφικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας εξασφαλίζοντας φθηνά και ποιοτικά προϊόντα.

                                                                                  Μυτιλήνη 24/4/2017
                                                                        Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων
                                                                                           Λέσβου

Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

(μέλος της ΟΓΕ)

Εργαζόμενες, μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, άνεργες, φοιτήτριες και σπουδάστριες, νέες μητέρες, συνταξιούχοι, μετανάστριες και πρόσφυγες, σας καλούμε να δώσετε το αγωνιστικό «παρών» στην απεργία της Πρωτομαγιάς και να πάρετε μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου.
Τα συλλαλητήρια της Πρωτομαγιάς με τη μαζικότητά τους
να σπάσουν τη μοιρολατρία και την απογοήτευση!

Η φετινή Πρωτομαγιά να μας βρει όλες στο δρόμο του αγώνα!

   Δε συμβιβαζόμαστε με τους πετσοκομμένους μισθούς και τις συντάξεις, με τα προγράμματα που ανακυκλώνουν την ανεργία μας, με τη μερική απασχόληση που σημαίνει μισό μισθό και μισή ζωή, με τη δουλειά χωρίς δικαιώματα.

   Δε δεχόμαστε η μητρότητα να θεωρείται κόστος για το κράτος και την εργοδοσία και να ρίχνουν αποκλειστικά στις πλάτες μας την ευθύνη των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ. Δε δεχόμαστε οι ανάγκες οι δικές μας και των παιδιών μας να γίνονται ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα που φουσκώνει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

   Αυτές είναι οι απαιτήσεις των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων που υπηρετούν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ, όλα τα αστικά κόμματα. Για τα δικά τους τα συμφέροντα κάνουν «διαπραγματεύσεις».

   Γιατί όμως σήμερα με τέτοια πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας οι όροι ζωής και εργασίας να χειροτερεύουν αντί να βελτιώνονται; Γιατί όλη η κοινωνική ζωή, η εργασία, η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια οργανώνονται με κριτήριο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν μας αρκεί απλά η επιβίωση. Θέλουμε τη ζωή που μας αξίζει!

131 χρόνια μετά τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά οργανώνοντας την πάλη μας για να διεκδικήσουμε μια δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία και στη μητρότητα!
   Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κόβει μισθούς - συντάξεις και φορτώνει στις πλάτες μας νέους δυσβάσταχτους φόρους, δε διστάζει να διαθέτει πολλά δις ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς δίνοντας στην Ελλάδα την πρωτιά ανάμεσα στις ΝΑΤΟϊκές χώρες της Ευρώπης! Ολοένα και πιο βαθιά μπλέκει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Επεκτείνει για 5 χρόνια την παραμονή των αμερικάνικων βάσεων στη Σούδα, εγκαθιδρύει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές. Δίνει γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών παίζοντας στο παιχνίδι της μοιρασιάς για λογαριασμό των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων.
   Η σπίθα που ανάβει τη φωτιά του πολέμου είναι ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους, η δίψα τους για περισσότερα κέρδη.

   Αγωνιζόμαστε ενάντια στις αιτίες που γεννούν τον πόλεμο και την προσφυγιά. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες ξεριζωμένους, θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Απαιτούμε:

Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ
Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο
Αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ
Γυναίκα βγες μπροστά στον αγώνα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, πολέμους και προσφυγιά!

Όλες στην απεργιακή συγκέντρωση

τη Δευτέρα 1η Μάη 2017 στις 11 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς!
 Μυτιλήνη 24.4.2017

Από τη Διοίκηση


Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο  χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, μετανάστες, μικρομεσαίοι  αγρότες, νέοι και νέες

131 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά στο Σικάγο το 1886. Τιμάμε τους εργαζόμενους όλων των χωρών, που με την θυσία τους διεκδικήσαν και κέρδισαν δουλειά με δικαιώματα. Η παγκόσμια εργατική τάξη διδάχτηκε ότι με αγώνες και θυσίες μόνο μπορεί να βάλει φρένο στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς της τάξης μας που αγωνίστηκαν ενάντια στους ιμπεριαλιστές για το δίκιο της εργατικής τάξης και των λαών. Στα δικά τους χνάρια και εμείς σήμερα αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές που ματώνουν τους λαούς, ενάντια στους καπιταλιστές που για τα κέρδη τους εμπλέκουν τους λαούς σε επικίνδυνες καταστάσεις, ενάντια στους ιμπεριαλιστές που ξεριζώνουν τους λαούς και δημιουργούν κύματα προσφύγων, που τους εγκλωβίζουν κάτω από άθλιες συνθήκες σήμερα στα νησιά μας και στη χώρα μας.

 Αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας. Σήμερα ειδικά που τα αντιλαϊκά μέτρα διαδέχονται το ένα μετά το άλλο, οργανώνουμε την πάλη μας, απαντάμε μαχητικά και ταξικά.

Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπλέκει τη χώρα πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, παίρνει ενεργά μέρος σε 13 Νατοϊκές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως το Κέρας της Αφρικής. Σχεδιάζει την επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως η Σούδα. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως λέει η κυβέρνηση. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμιά εμπιστοσύνη στην συγκυβέρνηση και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς. Ο τρόπος που η κυβέρνηση χειρίστηκε και χειρίζεται το θέμα του προσφυγικού, και στο νησί μας, δείχνει ξεκάθαρα ποια είναι η στάση τους, ποια συμφέροντα εξυπηρετεί.

Η κατάσταση στην περιοχή μας, στο Αιγαίο, «μυρίζει μπαρούτι». Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι για τα κέρδη τους δεν θα ματώσουμε, δεν θα γίνουμε θεατές στη σφαγή μας. Οι λαοί των χωρών, οι εργαζόμενοι με όπλο την αλληλεγγύη μπορούν και πρέπει να αγωνιστούν ενάντια στην αστική τάξη, ενάντια στους ιμπεριαλιστές για μια κοινωνία που δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση. 

Οι εργαζόμενοι πρέπει να αγωνιστούν, να απαιτήσουν και να διεκδικήσουν η χώρα μας να μην έχει καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να βροντοφωνάξουν : Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.

Στα πλαίσια του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς το Εργατικό Κέντρο  καλεί όλους τους εργαζόμενους :

Κυριακή 30 Απρίλη στις 7 το απόγευμα εκδήλωση με θέμα τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Δευτέρα 1 Μάη απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς.