Με γοργούς ρυθμούς προχωράνε οι εργασίες στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης- Επίσκεψη της Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Με γοργούς ρυθμούς προχωράνε οι εργασίες


Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης στο υπό εξέλιξη έργο «Αναδιαρρυθμίσεις – Επεκτάσεις και Προμήθεια – Εγκατάσταση Ιατρικού και Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης», συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Δημόσιας Υγείας κ. Παναγιώτη Προβέτζα, παρουσία του Προϊσταμένου Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Ευθ. Ζιώγα, του Διοικητικού Διευθυντή του Νοσοκομείου κ. Ι. Σακαλή, στελεχών της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, της Διευθύντριας Κατασκευών των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. κας. Ε. Κανελλοπούλου, του επιβλέποντα του έργου Σ. Μάνθου και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας που κατασκευάζει το έργο.

Στο πλαίσιο του έργου συνολικού προϋπολογισμού 25.208.900 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου του ΕΣΠΑ 2014-2020, προβλέπεται να κατασκευαστούν 2 νέα κτίρια συνολικού εμβαδού 1.828 m2 και 2.758 m2 αντίστοιχα, καθώς και να εκσυγχρονιστούν τα 2 κτίρια της παλαιάς πτέρυγας συνολικού εμβαδού 6.048 m2 και 2.230 m2 αντίστοιχα, να διαμορφωθεί ο περιβάλλον χώρος και να πραγματοποιηθεί η προμήθεια –εγκατάσταση του απαραίτητου ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης διαπιστώθηκε η ομαλή πορεία υλοποίησης του έργου. Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί τα 2 νέα κτίρια και έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού τους, επίσης έχει ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός του ενός παλαιού κτιρίου (ΚΝ), καθώς και το ½ του παλαιού κτιρίου (ΚΠ) κατασκευής 1931. Σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες αποπεράτωσης της ανακατασκευής του παλαιού κτιρίου, καθώς και οι εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου. Με βάση το χρονοδιάγραμμα, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2017.


Η Περιφερειάρχης σε δήλωσή της τόνισε τη σημασία του έργου, καθόσον το νησί της Λέσβου αποκτά πλέον ένα σύγχρονο Νοσοκομείο με νέο ιατρικό εξοπλισμό που δίνει τη δυνατότητα για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών δευτεροβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης. «Αναμένουμε από το αρμόδιο Υπουργείο την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, δεδομένου ότι καθοριστικός παράγοντας για κάθε παρεχόμενη υπηρεσία είναι ο άνθρωπος και το στελεχικό δυναμικό της κάθε Μονάδας»,  επεσήμανε η κα. Καλογήρου.