Γέμισε μελωδίες η πλατεία Σαπφους Μυτιλήνης- Μουσική συνάντηση από τα Μουσικά Σχολεία Μυτιλήνης και Πάτρας (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Μια μέρα πριν από την κοινή του εμφάνιση στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης (Κυριακή 02/04/2017), τα Μουσικά Σχολεία Μυτιλήνης και Πάτρας βρέθηκαν στην πλατεία Σαπφούς. 


Περισσότεροι από 200 χορωδοί και μουσικοί σε μια μοναδική για την κοινή συναυλία των μουσικών σχολείων Μυτιλήνης και Πάτρας με τίτλο «Μουσικές της Ελλάδας και της Ευρώπης».

Ένα μικρό δείγμα για όσα θα γίνουν την Κυριακή 2 Απριλίου παρακολουθήσαμε το Σάββατο 1 Απριλίου στην πλατεία Σαπφούς

Η μουσική συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning, που ενθαρρύνει την επικοινωνία, συνεργασία και συνδημιουργία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών σε σχολεία χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος της, ωστόσο, είναι να αναδείξει και την ποιότητα της δουλειάς και το ταλέντο των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, που «στριμώχνεται» (κυριολεκτικά και μεταφορικά) στα σοβαρά προβλήματα στέγασής και – κατ’ επέκταση – λειτουργίας του σχολείου.

Συμμέτοχοι σε αυτή την προσπάθεια είναι και τα μέλη της μικτής χορωδία ΠΚΕ ΟΤΕ Πάτρας, που συνοδεύουν τους μαθητές του μουσικού σχολείου της πόλης τους, για να πάρουν μέρος στη συναυλία στη Μυτιλήνη, όπως επίσης και η χορωδία της Ε.Θ.Ο.Κ. Λέσβου σε συνεργασία με τη χορωδία του Δήμου Λέσβου «Νίκος Μυρογιάννης», και η χορωδία Animato.

Την συναυλία «Μουσικές της Ελλάδας και της Ευρώπης» οργανώνουν αφιλοκερδώς εθελοντές της ομάδας ΙΔΕΑ και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πηγη lesvosnews.net
Φωτο, βίντεο: Γ. Παπαδόπουλος , Myron Pavlis