Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για την Aegean Regatta-Ημερομηνία διεξαγωγής είναι από 19 με 26 Αυγούστου 2017

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για την Aegean Regatta


Πραγματοποιήθηκε στη  Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής  σύσκεψη για την Aegean Regatta. Προΐστατο ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ.  Ιωάννης  Γιαννέλλης – Θεοδοσιάδης, ως Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Aegean Regatta,  ενώ συμμετείχε ο Πρόεδρος   ΕΑΘ/ΕΙΟ κ. Λάζαρος Τσαλίκης, εκπρόσωποι Ιστιοπλοϊκών Ομίλων που συμμετέχουν στην διοργάνωση και στελέχη της Υπηρεσίας.

Η φετινή Aegean Regatta θα ξεκινήσει από το Ιερό νησί της Πάτμου και θα καταλήξει στην κοσμοπολίτικη Ρόδο, με ενδιάμεσους σταθμούς την Αστυπάλαια και Νίσυρο. Ημερομηνία διεξαγωγής είναι από 19 με 26 Αυγούστου 2017 και  Διοργανωτής Όμιλος είναι ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου.

Πρόκειται για ένα καταξιωμένο θεσμό στα ναυταθλητικά δρώμενα της χώρας, που έχει αγκαλιαστεί όχι μόνο από τους Αιγαιοπελαγίτες  Ιστιοπλόους αλλά και από όλους τους Ιστιοπλόους της Ελλάδας και διεθνώς.  

Η Aegean Regatta έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια, από το 2001 που ξεκίνησε μέχρι και σήμερα, να τονώσει τα ακριτικά νησιά μας, να φέρει σε επαφή ιστιοπλόους από την μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη, αλλά και να δώσει την δυνατότητα σε πολλά ξένα πληρώματα να γνωρίσουν το νησιωτικό πολιτισμό.

Από το Γραφείο του Γενικού Γραμματέα