Με μεγάλη επιτυχία και σε ένα καταπράσινο τοπίο πραγματοποιήθηκε στην Αγιάσο ο 2ος Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας

Με μεγάλη επιτυχία έγινε στην Αγιάσο την Κυριακή των Βαΐων, 9 Απρίλη 2017, ο Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας με την ονομασία “2nd LESVOS ENDURO MTB”


Με μεγάλη επιτυχία έγινε στην Αγιάσο την Κυριακή των Βαΐων, 9 Απρίλη 2017, ο Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας με την ονομασία “2nd LESVOS ENDURO MTB”, που συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Αναγνωστήριο Αγιάσου με την υποστήριξη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου. Την τεχνική ευθύνη της διοργάνωσης είχε το LESVOS RIDE.

Μετά τη διοργάνωση των πρώτων στην περιοχή μας αγώνων ορεινού τρεξίματος του Θεοφράστειου Trail τον περασμένο Φλεβάρη, σειρά πήρε ο πρώτος αγώνας ορεινής ποδηλασίας. Εβδομήντα ποδηλάτες, εκ των οποίων οι τριάντα εκτός Λέσβου, διέτρεξαν τρεις σηματοδοτημένες διαδρομές απολαμβάνοντας την ανοιξιάτικη φύση του αγιασώτικου καστανιώνα. Οι απονομές των τιμητικών επάθλων έγιναν στην Πλατεία Δημαρχείου μέσα σε κλίμα γενικής ευφορίας.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία των αγώνων και ιδιαίτερα τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ), τη Hellenic Seaways για την έκπτωση στην τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, το ΕΚΑΒ, το Α.Τ. Αγιάσου για την τήρηση των αναγκαίων μέτρων τάξης, τα καταστήματα Στέλλας Δαγέλη, Δημήτρη Ταράνη και Kismet για τις ευγενικές χορηγίες τους, το Γιώργο Κατσαρό για την κατασκευή των επάθλων, και ξεχωριστά τον Τίτο και την Ιουλία Χατζέλη, που ήταν η κινητήρια δύναμη και η ψυχή αυτής της διοργάνωσης.

Πέρα από τα πλούσια και εκλεκτά προϊόντα του, τις αλησμόνητες περιπατητικές διαδρομές, τη σπάνια πανίδα και χλωρίδα του που γίνεται αντικείμενο φυσιολατρικού τουρισμού, αποδείχτηκε ότι ο αγιασώτικος καστανιώνας προσφέρεται και για την ανάπτυξη αθλητικών δράσεων, που προσελκύουν πολλούς λάτρεις των ορεινών σπορ και νέους επισκέπτες. Αξίζει λοιπόν αυτές οι πρώτες φετινές προσπάθειες να τύχουν της ενεργητικότερης υποστήριξης των ντόπιων φορέων, για να αναδειχθούν τα επόμενα χρόνια σε παλλεσβιακό θεσμό.

ΒΙΝΤΕΟ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ