Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δικελι και Σμύρνη με την Λέσβο από 25 Απριλίου- Σε 30 λεπτά το ταξίδι από το Δικελι στην Λέσβο

Ένα θετικό  νέο για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ντίκιλι- Ιζμίρ και της Λέσβου ανακοίνωσε ο Δήμαρχος  της Ντίκιλι Μουσταφα Τοσούν.

Το πρώτο  δρομολόγιο φέρι  θα ξεκινήσει στις 25 Απριλίου ανάμεσα  στις δύο  ακτές και θα πραγματοποιείται κάθε εβδομάδα την Τρίτη   τόνισε ο Τοσούν και ανέφερε ότι, κατάφεραν να διασφαλίσουν την σημαντική αυτή επιτυχία  χάρη των εργασιών που κατευθύνθηκαν μεταξύ  του Εμπορικού Επιμελητήριου της Μπεργαμα  και  του Δήμου της Μπεργαμα  για την έναρξη των δρομολογίων που θα   ενισχύσουν την  τουριστική  κίνηση  και στα δύο  λιμάνια.

«Το πρώτο φερι θα αναχωρήσει στις 25 Απριλίου  και η εξέλιξης αυτή θα  συμβάλει στην ενίσχυση της Τούρκο-Ελληνικής φιλίας αλλά και   των εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες» τόνισε ο Τοσούν και πρόσθεσε..

« Η γέφυρα αλληλεγγύης βρίσκει ζωή ξανά στις όχθες του Αιγαίου. Μέσα σε 30 λεπτά  με τα σύγχρονα φέριμποτ είναι δυνατόν να ταξιδεύσετε  από την Ντικιλι στην Λέσβο».

Αρχικά τα δρομολόγια θα εκτελούνται κάθε Τρίτη  τόνισε ο δήμαρχος της Ντικιλι  αλλά η προσπάθεια τους  είναι να  αυξήσουν τον αριθμό των δρομολογίων, συμπλήρωσε.

Ο Μουσταφα Τοσούν  ανέφερε ότι, με το δρομολόγιο αυτό αναμένουμε την άφιξη χιλιάδων Ελλήνων τουριστών στην Ντικιλι και κυρίως την Τρίτη που στήνεται και η λαϊκή αγορά  της περιοχή για τις αγορές τους.


Πηγή trt.net.tr, TRT ΕΛΛΑΔΑΣ