Δωρεάν 2.265 ιατρικές πράξεις παιδιών και ενηλίκων στη Λέσβο από την ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ

Η  Πολιτεία αποθαρρύνει τον Εθελοντισμό!


Δωρεάν 15.139 ιατρικές πράξεις το 2016

Η ομάδα των εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ 8-14 Μαρτίου 2017 βρέθηκε στην Πέτρα και  το Μόλυβο (Μήθυμνα) της Λέσβου, όπου πρόσφεραν  δωρεάν υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής και ενημέρωσης στους κατοίκους του νησιού. Η ομάδα αποτελείτο από παιδιάτρους -  οφθαλμίατρο - παιδοχειρουργό – παιδοδοντίατρο – καρδιολόγο – ΩΡΛ – γυναικολόγο – μαία – ακτινολόγο - νοσηλεύτριες  - ψυχολόγο και εμψυχωτές, οι όποιοι προέρχονται από τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ Αθηνών και περιφέρειας.

Εξετάστηκαν όλα τα παιδιά από τα σχολεία της περιοχής και ενήλικες, ενώ εμβολιάστηκαν και ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν δωρεάν 2.265 ιατρικές πράξεις παιδιών και ενηλίκων, ενώ γονείς και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν σε επιμέρους θέματα από τους γιατρούς και την ψυχολόγο της ομάδας. Το πρόγραμμα έκλεισε από την ομάδα των εμψυχωτών την οποία παρακολούθησαν μικροί και μεγάλοι.

Η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και την εκπαιδευτική κοινότητα ήταν εξαιρετική. Όλοι αγκάλιασαν την προσπάθειά των εθελοντών ώστε να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Η Πολιτεία αποθαρρύνει τον εθελοντισμό

Παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν κατά την επίσκεψη στο νησί,  η ομάδα των εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών προσέφεραν τις υπηρεσίες τους όπως πάντα, με απόλυτη προσήλωση στο έργο τους, με συνέπεια και ευθύνη, σε ένα Πρόγραμμα που «τρέχει» 24 χρόνια και είναι θεσμός για τους Φίλους Κοινωνικής Παιδιατρικής.

Ίσως εν μέσω κρίσης η συνέπεια, η ευθύνη και η νομοτέλεια να μην εκτιμάται ιδιαίτερα σήμερα από την Πολιτεία! Θα έπρεπε να υποστηρίζεται και να διευκολύνεται το έργο των εθελοντών, οι οποίοι έχουν ένα και μοναδικό σκοπό: να σταθούν δίπλα στους αδύναμους πολίτες, δίπλα σε αυτούς που πλήττονται από τη φτώχια, δίπλα σε αυτούς που αισθάνονται ξεχασμένοι, και στους οποίους οι εθελοντές δίνουν φροντίδα, χαρά και ελπίδα.

Οι εθελοντές της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ του Νοσοκομείου Παίδων Π.&Α. Κυριακού παίρνουν δύναμη από όλο αυτόν τον κόσμο. Δεν τους  τρομάζουν και δεν τους αποθαρρύνουν οι δυσκολίες και οι «τρικυμίες» γιατί είναι παντός καιρού!

Τα αποτελέσματα των δράσεων των εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών μιλούν από μόνα τους:
Την περασμένη χρονιά 2016 πραγματοποιήθηκαν 15.139  ιατρικές πράξεις, εκ των οποίων οι 10.625 αφορούν στον παιδικό πληθυσμό και  4.514 στους  ενήλικες.


Έλαβαν μέρος συνολικά  226 εθελοντές, εκ των οποίων 178 γιατροί όλων των ειδικοτήτων, 48 νοσηλευτές, 20 επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας της Ανοιχτής Αγκαλιάς.