Με επιτυχία διεξήχθη η άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς «ΠΥΡΣΟΣ 2017» σε όλη την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Με επιτυχία διεξήχθη η άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς


Στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο που ξεκινά από 1η Μαΐου εχθές 27 Απριλίου 2017 και Ω/ 09:00΄  άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς (επί χάρτου) με την κωδική ονομασία «ΠΥΡΣΟΣ 2017» σε όλη την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων στη δασοπυρόσβεση φορέων.

Στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Μυτιλήνης παραβρέθηκαν εμπλεκόμενοι φορείς για να συμμετάσχουν στο Διευθύνον επιτελείο (ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Περιφερειακής Δνσης Πολιτικής Προστασίας Βορείου Αιγαίου)  και ως ασκούμενο επιτελείο (εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, 98 Α.Δ.Τ.Ε., ΕΛ.ΑΣ., ΔΕ.ΔΗ.Ε., Δήμου Λέσβου, Διεύθυνσης Δασών Λέσβου).

Η άσκηση περιλάμβανε κλιμακωτά σενάρια έναρξης δασικών πυρκαγιών που υποθετικά έπληξαν τα τέσσερα (4) νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (Μυτιλήνη, Λήμνο, Χίο, Σάμο) και προκάλεσαν ξεχωριστής φύσεως έκτακτα επεισόδια, όπως πυρκαγιές πλησίον οικιστικών περιοχών, σε δύσβατες τοποθεσίες, εγκλωβισμένα άτομα από την πυρκαγιά κ.α.


Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης ήταν η βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η καλυτέρευση της μεταξύ τους συνεργασίας, ο εντοπισμός των αδυναμιών και γενικότερα η όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία για την επιλείμενη αντιπυρική περίοδο.