Παιδιά του 13ου Νηπιαγωγείου επισκεφθήκαν το ΚΑΠΗ του Δήμου Λέσβου στη Μυτιλήνη και έδωσαν χαρά στους ηλικιωμένους

Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του  Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, κα Αναστασία Αντωνέλη, κάνει γνωστά τα παρακάτω:


Μια πολύ όμορφη επίσκεψη δεχθήκαμε τις προηγούμενες μέρες στο ΚΑΠΗ του Δήμου Λέσβου, στη Μυτιλήνη. Παιδιά του 13ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης, συνοδευμένα από τις Νηπιαγωγούς Γαληνού Φανή, Ζηγογιάννη Κατερίνα, Μανδάλου Χρύσα και Δημοπούλου Βασιλική,  μας επισκεφθήκαν με σκοπό να συναντηθούν με τους παππούδες και γιαγιάδες μέλη μας, να μάθουν και να παίξουν παιχνίδια του χθες που έχουν ξεχαστεί, παιχνίδια στα οποία η φαντασία και η ομαδικότητα είχε τον πρώτο λόγο. Παιχνίδια που συντρόφεψαν και μεγάλωσαν γενιές και γενιές….τότε που ζούσαμε πραγματικά και όχι εικονικά.

Οι παππούδες και οι γιαγιάδες του ΚΑΠΗ μας, ανοίγοντας μια μεγάλη αγκαλιά για τα μικρά παιδιά, έπαιξαν μαζί τους, δημιούργησαν χειροτεχνίες,  τραγούδησαν και χόρεψαν, μεταγγίζοντας αξίες μέσα από τα παιχνίδια του χθες,  αναγκαίες σήμερα όσο ποτέ άλλοτε. 

Παιδιά, εκπαιδευτικοί, το προσωπικό του ΚΑΠΗ  και άνθρωποι της τρίτης ηλικίας έστησαν μια μεγάλη γιορτή που φώτισε τις καρδιές όλων! 

Ήταν μια δράση που μας τιμά όλους, μιας και απέδειξε ότι οι ηλικιωμένοι μπορούν και πρέπει, να έχουν ενεργή δράση προς όφελος της ίδιας της κοινωνίας μας. Και βεβαίως μας χαροποιεί ιδιαίτερα ότι προέρχεται  παιδαγωγούς και απευθύνεται σε παιδιά. Αποδεικνύεται έτσι ότι σε μια εποχή σκόπιμης τηλεκατευθυνόμενης αποβλάκωσης και της τελειωτικής χειραγώγησης μας, με τηλεοπτικά σκουπίδια τύπου «survivοr»,  ακόμα υπάρχει ελπίδα: μόνοι μας θα σωθούμε με γνώση της Παιδείας και της Λαϊκής μας παράδοσης.


Εκ μέρους όλων των μελών του ΚΑΠΗ, ευχαριστούμε τις εκπαιδευτικούς που προαναφέραμε για την επίσκεψη και την χαρά που προσέφεραν οι παιδικές φωνές και τα χαμόγελα των παιδιών στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, μέλη του ΚΑΠΗ μας και για την χαραμάδα Άνοιξης που χάρισαν, στην απομόνωση, που δυστυχώς καταδικάζει η πολιτισμένη κοινωνία μας τους ηλικιωμένους και την οποία εμείς απ’ την πλευρά μας- Δημοτική αρχή και εργαζόμενοι στο ΚΑΠΗ-, προσπαθούμε να αποτρέψουμε με την διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων.