Tην Ημέρα της Γυναίκας γιόρτασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιππείου

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο Πολύκεντρο Ιππείου  έγινε η εκδήλωση του Ποτιστικού Συλλόγου Ιππείου για την Ημέρα της Γυναίκας το απόγευμα του Σαββάτου.


Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ευάγγελος Σάλτας ο οποίος κάνοντας μια σύντομη αναφορά στην μυθολογία αλλά και στην ιστορία των θρησκειών έδειξε το ρόλο της γυναίκας μέχρι τα νεότερα χρόνια, ο οποίος πάντοτε ήταν παρεξηγημένος συνοδευόμενος από προκαταλήψεις. Η γυναίκα μόλις κατάλαβε τον ιδιαίτερο ρόλο της και αντιτάχθηκε στην μοίρα της άρχισε να αποκτά την θέση που σήμερα κατέχει, κατέληξε ο πρόεδρος του Συλλόγου. Ο πρόεδρος του Συλλόγου τέλος ανέφερε τους σημαντικότερους σταθμούς στην κατάκτηση της γυναικείας χειραφέτησης.

Η δεύτερη ομιλήτρια η παιδίατρος Μαρία Λόζου ανέφερε τα δυο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γυναίκας της σε σχέση με τον άνδρα τα οποία είναι η κύηση του εμβρύου και ο θηλασμός. Στη συνέχεια παρέθεσε τα πλεονεκτήματα του θηλασμού και το πόσο σημαντικό για το ανατροφή του παιδιού αποτελεί ο θηλασμός.

Η διατροφολόγος  Χαρά Κουτρολού τέλος ανέδειξε τις διατροφικές ανάγκες της γυναίκας από την παιδική ηλικία έως την ώριμη ηλικία.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι παραβρισκόμενοι απόλαυσαν τα εδέσματα του μπουφέ που είχε ετοιμάσει ο Σύλλογος  ειδικά για την περίσταση Πολιτιστικός Σύλλογος αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όσους βοήθησαν στην οργάνωση της εκδήλωσης καθώς και στο στήσιμο του μπουφέ.