Στην Λέσβο ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Χαρίτσης- Θα ανακοινώσει το πλαίσιο του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τα νησιά

Τη Λέσβο θα επισκεφθεί τη Δευτέρα ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Χαρίτσης


Τη Λέσβο θα επισκεφθεί τη Δευτέρα ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Χαρίτσης ο οποίος έχει αναλάβει το αναπτυξιακό πρόγραμμα που ο πρωθυπουργός ανακοινώσει για τα νησιά που αντιμετωπίζουν το κύριο βάρος της προσφυγικής κρίσης.

Το θέμα αυτό είχε τεθεί από τους δημάρχους των 5 νησιών Λέσβου Χίου Σάμου Κω και Λέρου, και στη συνάντηση στις Βρυξέλλες όπου ο πρόεδρος της ΕΕ Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, τους είπε ότι η Ευρωπαία Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου θα κληθεί να επισκεφθεί τα νησιά προκειμένου να συνδράμει οικονομικά η επιτροπή στη χρηματοδότηση του προγράμματος αυτού. Οι δήμαρχοι έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους και ζήτησαν να επισπευτεί η εξειδίκευση των μέτρων που θα περιλαμβάνει.  


Ο κύριος Χαρίτσης το πρωί θα συναντηθεί με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και το δήμαρχο Λέσβου ενώ το απόγευμα θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στο επιμελητήριο Λέσβου με τους παραγωγικούς φορείς του νησιού όπου αναμένεται να αναπτύξει το πλαίσιο αυτού του προγράμματος .

Πηγη ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ