Αξιοποίηση του ιστορικού «Καφέ Κρυστάλ» στο κέντρο της Μυτιλήνης

Αξιοποίηση του ιστορικού «Καφέ Κρυστάλ»


Σχετικά με την πρόταση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Γιαννέλλη Θεοδοσιάδη για αξιοποίηση του «Καφέ Κρυστάλ»  και λειτουργία του ως παραδοσιακού καφενείου- χώρου έκθεσης λεσβιακών προϊόντων, μορφωτικών εκδηλώσεων κ.λ.π, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο κ. Γιαννέλλης,  ο κ. Στ. Ηλιάδης, Επικεφαλής του Δικτύου Νήσων Αιγαίου, Στ. Ελλάδας και Πελοποννήσου της Τράπεζας Πειραιώς, ο Πρόεδρος του  Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Μυρσινιάς  καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ποτοποιών-Αποσταγματοποιών Λέσβου.

Στη συζήτηση που ακολούθησε υπήρξε απόλυτη σύμπτωση απόψεων, για την χρήση του ως καφενείου, χώρου έκθεσης όλων των παραγωγικών κλάδων της Λέσβου και ιδιαίτερα του ούζου σε συνδυασμό με την τοπική γαστρονομία, εκθεσιακού και πολιτιστικού χώρου κ.λ.π.

Συμφωνήθηκε η δημιουργία ομάδας εργασίας την οποία θα οργανώσει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου και αμέσως μετά θα ακολουθήσει σύσκεψη προκειμένου να μελετηθεί η πρόταση του Συνδέσμου Ποτοποιών-Αποσταγματοποιών Λέσβου για την μελλοντική λειτουργία του καφενείου. Στη συνέχεια ακολούθησε  επίσκεψη στο «Καφέ Κρυστάλ».

Όσον αφορά την Τράπεζα Πειραιώς είναι διατεθειμένη να βοηθήσει, με κάθε τρόπο, στην προσπάθεια αυτή.


Από το Γραφείο του Γενικού Γραμματέα