Υπέρ της απελευθέρωσης του Ιρφάν Μουχαμάντ, μαθητή του Εσπερινού Γυμνασίου Μυτιλήνης ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σε συνέχεια της υπ’ αριθ. 1/27.03.2017 απόφασης της έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. του Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, δηλώνουμε την υποστήριξή μας στο αίτημα της ΕΛΜΕ Λέσβου (υπ’ αριθ. πρωτ. 254/15.03.2017 ανακοίνωση) για την άμεση απελευθέρωση του Ιρφάν Μουχαμάντ, 18 ετών, Πακιστανικής καταγωγής, μαθητή του Εσπερινού Γυμνασίου Μυτιλήνης.

Ο Ιρφάν που με συνέπεια και σοβαρότητα προσπαθεί να κατακτήσει τους όρους για μία καλύτερη ζωή μπορεί να έχει την στήριξη όλων μας και όχι να πέφτει θύμα μίας συμφωνίας που μοναδικό σκοπό έχει να κρατάει τους πρόσφυγες μακριά από τις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες και στοιβαγμένους για μήνες στις χώρες εισόδου.

Ζητάμε άμεσα να κινηθούν οι διαδικασίες για να αφεθεί ελεύθερος ο Ιρφάν, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα τη φοίτησή του στο εσπερινό σχολείο, μέχρις ότου επανεξεταστεί η αίτηση αναστολής της απόφασης απέλασης και της κράτησής του.


Εκ του Δ.Σ.