Σύμπραξη Μουσικών Σχολείων Χίου και Μυτιλήνης

Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης πρόκειται να επισκεφτούν 70 μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείο Χίου μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017.


Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της συνεργασίας που ξεκίνησε μεταξύ των δύο σχολείων στις αρχές Μαρτίου, όταν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης επισκέφτηκαν τη Χίο, και που απ’ ότι φαίνεται πρόκειται να έχει μακροπρόθεσμο χαρακτήρα. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής αυτής έχουν προγραμματιστεί δράσεις, όπως σύμπραξη μουσικών συνόλων και κοινά μαθήματα από καθηγητές των δύο σχολείων, με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο μαθητικών κοινοτήτων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και απόψεων μεταξύ των εκπαιδευτικών.

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου και ώρα 10:30 π.μ. οι χιώτες μαθητές θα παρουσιάσουν στους συμμαθητές τους από τη Μυτιλήνη μέρος της δουλειάς τους. Πιο συγκεκριμένα, στην εκδήλωση συμμετέχουν: το παραδοσιακό σύνολο, το σύνολο έντεχνης και λαϊκής μουσικής, η χορωδία, καθώς και η κλασική ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Χίου σε συνεργασία με το σύνολο κλασικής μουσικής και την ευρωπαϊκή χορωδία του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση αυτή δεν αποτελεί τη μοναδική συνεργασία μεταξύ του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης και άλλων σχολείων, αφού την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να φιλοξενήσει τους μαθητές και τους καθηγητές του Μουσικού Σχολείο Πάτρας.