Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοινή μουσική εκδήλωση των Μουσικών Σχολείων Μυτιλήνης και Χίου-Πλήθος εκδηλώσεων από του μουσικό σχολείο Μυτιλήνης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοινή μουσική εκδήλωση των Μουσικών Σχολείων Μυτιλήνης και Χίου-Πλήθος εκδηλώσεων από του μουσικό σχολείο Μυτιλήνης


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η κοινή μουσική εκδήλωση των Μουσικών Σχολείων Μυτιλήνης και Χίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.

Εβδομήντα μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Χίου μαζί με τον Διευθυντή τους και έξι συνοδούς καθηγητές επισκέφτηκαν το νησί μας για τρεις μέρες και ανάμεσα στα άλλα έδωσαν μια θαυμάσια συναυλία με τα παραδοσιακά, χορωδιακά και κλασικά τους σύνολα. Η συναυλία έκλεισε με  120 μαθητές και από τα δύο σχολεία να παίζουν και να τραγουδούν μαζί. Θυμίζουμε ότι ανάλογη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις  4 Μαρτίου στη Χίο, όταν εκεί βρέθηκε το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης.

Οι επόμενες προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης είναι οι παρακάτω:

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 και ώρα 12:30μμ στο πλαίσιο του προγράμματος MOTO-KEY (εκπαιδευτικό μέρος του Διεθνούς  Μουσικού Φεστιβάλ Μολύβου) θα βρεθεί στο σχολείο μας, θα παίξει πιάνο και θα μιλήσει με τους μαθητές η γνωστή συμπατριώτισσά μας, πιανίστρια Δανάη Dorken.

Από το Σάββατο, 1 Απριλίου 2017 θα βρίσκεται κοντά μας το Μουσικό Σχολείο Πάτρας, ως συνέχεια της δικής μας επίσκεψης  τον περσινό Απρίλιο. Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης θα πραγματοποιηθούν δύο ανοιχτές εκδηλώσεις.  Η πρώτη το Σάββατο, στις 6:00 μμ, στην πλατεία Σαπφούς με τη συμμετοχή των δύο σχολείων και η δεύτερη την Κυριακή, 2 Απριλίου 2017, στις 7:30μμ, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Στην πολύ σπουδαία αυτή μουσική σύμπραξη θα πάρουν μέρος: Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης με το Κλασικό Σύνολο, την Ευρωπαϊκή Χορωδία και το Θεατρικό Σύνολο, το Μουσικό Σχολείο Πάτρας με το Σύνολο Ελεύθερης Δημιουργίας και Έκφρασης, η Χορωδία Animato, η Χορωδία Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας και η Χορωδία ΕΘΟΚ Καλλονής. (Είσοδος Ελεύθερη).

Τρίτη, 4 Απριλίου 2017, 8:30πμ- 2:30μμ, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου,  θα πραγματοποιηθούν οι 7οι Παλλεσβιακοί Μαθητικοί Μουσικοί Αγώνες. (Οι Αγώνες τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Λέσβου). Η τελετή λήξης των Αγώνων  με την απόδοση των βραβείων και των διακρίσεων θα ξεκινήσει στις 8:00μμ.

Τετάρτη , 5 Απριλίου 2017, στις 8:00μμ, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία με τα Μουσικά  Σύνολα του Σχολείου: Σύνολο Σαντουριών, Σύνολο Μπουζουκιών, Σύνολο Ταμπουράδων, Σύνολο Κρουστών, Σύγχρονη Ορχήστρα, Ροκ Ορχήστρα. (Είσοδος Ελεύθερη).


                                                                        Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

                                                                      ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ  Ν.