Έναρξη Υλοποίησης του Μεταλυκειακού Έτους- Τάξης Μαθητείας στην Λέσβο

Έναρξη Υλοποίησης του Μεταλυκειακού Έτους


Ο θεσμός της μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. απευθύνεται σε ενηλίκους με στόχο την αφομοίωση απαραίτητων επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων αλλά και την επίτευξη συγκεκριμένων μαθησιακών αποτελεσμάτων. Μέσω αυτού του εκπαιδευτικού συστήματος ο μαθησιακός χρόνος εναλλάσσεται μεταξύ χώρου εργασίας και εκπαιδευτικής δομής.

Στα πλαίσια του σχεδιασμού και της υλοποίησης των προγραμμάτων του Μεταλυκειακού Έτους- Τάξης Μαθητείας της Α΄ φάσης (παρ.1 του άρθρου 28 του Π.Δ. 114 (Α΄118) περί Οργανισμού Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 4452/2017), οι απόφοιτοι έχουν ξεκινήσει ήδη να κάνουν τις αιτήσεις τους από τις 24 Φεβρουαρίου 2017 με καταλυτική ημερομηνία την 6η  Μαρτίου 2017 στα κατά τόπους ΕΠΑ.Λ. σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Εργαστηριακά Κέντρα (Ε.Κ).

Είναι πολύ σημαντική η στήριξη, η ενίσχυση και η διεύρυνση του εν λόγω θεσμού, εφόσον στοχεύει στην αναβάθμιση και την αναδιάρθρωση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Επιπλέον, είναι μια ευκαιρία για τους αποφοίτους να αναβαθμίσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα και να καταστεί ομαλή η μετάβασή τους από την εκπαίδευση στην επαγγελματική ζωή.



ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΛΕΣΒΟΥ