Betmasters.gr: To πρώτο βήμα έγινε!

Mε την ισοπαλία στις Βρυξέλλες η Εθνική είναι πιο κοντά στα γήπεδα της Ρωσίας.


Λίγοι το περίμεναν (μέσα σε αυτούς κι εμείς), ότι η εθνική μας θα μπορούσε να πάρει αποτέλεσμα μέσα στις Βρυξέλλες από το πανίσχυρο Βέλγιο. Κι όμως, οι διεθνείς μας τα κατάφεραν, έστω και με... μισή φάση, και αν δεν ήταν το "θωρηκτό" ο Λουκάκου στο 89' να σώσει την παρτίδα για τους γηπεδούχους, τώρα θα μιλούσαμε για ένα μεγαλειώδες διπλό. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, όμως, και για αυτό το αγαπάμε και αυτό δεν μετριάζει καθόλου την επιτυχία της Ελλάδας που την κρατάει δυνατά μέσα στο κόλπο της πρόκρισης. Ας πάμε να δούμε τι γίνεται σε όλους τους ομίλους των προκριματικών εώς τώρα.

Μείνε ενήμερος για τις εξελίξεις στο νόμιμο στοίχημα.

Στον 1ο όμιλο η Γαλλία συνέχισε με νίκη μέσα στο Λουξεμβούργο (1-3), παραμένοντας στην κορυφή με 13 βαθμούς. Απο κοντά έρχεται και η Σουηδία, η οποία με πρωταγωνιστή τον Μάρκους Μπεργκ διέλυσε με 4-0 τη Λευκορωσία και παρέμεινε δεύτερη στο -3. Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε η νίκη της Βουλγαρίας επί της Ολλανδίας με 2-0, η οποία έθεσε τους "οράνιε" σίγουρα εκτός διεκδίκησης της πρώτης θέσης, ενώ κινδυνεύει και η δεύτερη από την οποία υπολοίπονται τρεις πόντους.

Στον 2ο όμιλο η Ελβετία πραγματοποιεί περίπατο μέχρι τώρα, καθώς μετά την "επαγγελματική" νίκη με 1-0 επί της Λετονίας έκανε το 5Χ5 και με 15 βαθμούς οδηγεί την κούρσα προς τη Ρωσία. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος, η οποία υπόταξε την Ουγγαρία με 3-0 και ουσιαστικά εξασφάλισε σίγουρα τη θέση της στη δυάδα. Οι Μαγιάροι έμειναν στην τρίτη θέση, στο -5 από τους Πορτογάλους.

Στον 3ο όμιλο η παράσταση δίνεται για ένα ρόλο. Η Γερμανία πέρασε σχετικά εύκολα με 1-3 από το Αζερμπαϊτζάν και έκανε έτσι το απόλυτο, παραμένοντας στην κορυφή με 15 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση παρέμεινε η Β. Ιρλανδία, η οποία επικράτησε με 2-0 της Νορβηγίας, θέτοντας τους Σκανδιναβούς εκτός από νωρίς, ενώ στην τρίτη θέση παρέμεινε η Τσεχία, η οποία διέλυσε το Σαν Μαρίνο με 0-6. Μεγάλη θα είναι η μάχη για τη δεύτερη θέση, καθώς τις δύο ομάδες χωρίζουν μόνο δύο πόντοι.

Στον 4ο όμιλο γίνεται ένας μικρός χαμός. Σερβία και Ιρλανδία ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 11 βαθμούς και θα δώσουν μεγάλη μάχη, ενώ τέσσερις βαθμούς πιο πίσω βρίσκονται η Ουαλία με την Αυστρία που θα παλέψουν και εκείνες για μια θέση στα μπαράζ (κυρίως).

Στον 5ο όμιλο η προηγούμενη αγωνιστική ξεκαθάρισε τα πράγματα ως προς την πρώτη θέση. Η νίκη της Πολωνίας με 1-2 μέσα στο Μαυροβούνιο την ανέβασε στην κορυφή με 13 βαθμούς, ενώ άφησε την αντίπαλό της στους επτά μαζί με τη Δανία, η οποία έμεινε στο 0-0 στην έδρα της Ρουμανίας. Η τελευταία με το βαθμό έφτασε στους έξι βαθμούς, όσους έχει και η Αρμενία που επικράτησε με 2-0 επί του Καζακστάν. Με λίγα λόγια, τέσσερις ομάδες θα φαγωθούν για τα μπαράζ. Αναμένεται με μεγάλη αγωνία η επόμενη αγωνιστική.

Στον 6ο όμιλο η Αγγλία ξεκαθάρισε τη θέση της, καθώς με την επικράτηση με 2-0 επί της Λιθουανίας ξέφυγε στην κορυφή με +4 από τη δεύτερη Σλοβακία, η οποία πήρε το διπλό με 1-3 μέσα στη Μάλτα. Στην τρίτη θέση με οκτώ βαθμούς υποχώρησε η Σλοβενία που δεν μπόρεσε να κρατήσει την ισοπαλία μέσα στην έδρα της Σκωτίας, η οποία με γκολ στο 88' πήρε τη νίκη και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για τη δεύτερη θέση. 

Στον 7ο όμιλο Ισπανία και Ιταλία συνεχίζουν... χέρι-χέρι, καθώς με τις νίκες επί του Ισραήλ (4-1) και της Αλβανίας (2-0) αντίστοιχα παρέμειναν στην κορυφή με 13 βαθμούς και όπως όλα δείχνουν έχουν καπαρώσει και τις δύο θέσεις. Μένει να δούμε από το μεταξύ τους ματς σε ποια από τις δύο θα τερματήσει η καθεμία.

Στον 8ο όμιλο όπως προείπαμε, η ισοπαλία 1-1 της εθνικής μας στο Βέλγιο την κρατάει μέσα στο κόλπο της πρόκρισης. Οι "κόκκινοι διάβολοι" παρέμειναν στην κορυφή με 13 βαθμούς, ενώ η Ελλάδα ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 11. Στην τρίτη θέση και το -1, παρέμεινε η Βοσνία ύστερα από τη νίκη της με 5-0 επί του Γιβραλτάρ και πλέον οι Βόσνιοι περιμένουν με άγριες διαθέσεις τον Ιούνιο τους διεθνείς μας για να λυθούν οι διαφορές. Η Κύπρος έχασε κάθε ελπίδα για τη δυάδα μετά το 0-0 με την Εσθονία.

Τέλος, στον 9ο όμιλο η Κροατία οδηγεί την κούρσα και με τη νίκη 1-0 επί της Ουκρανίας παρέμεινε στην κορυφή με 13 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση με 10 βαθμούς πέρασε, πλέον, η Ισλανδία που κατάφερε να κερδίσει με 1-2 το μαχητικό Κόσοβο, ενώ στο κόλπο μπήκε και η Τουρκία που επικράτησε με 2-0 της Φινλανδίας και ισοβαθμεί στους οκτώ μαζί με τους Ουκρανούς.