Για 7η συνεχόμενη χρονιά το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου φωτίζει την Prowein με τον Ελληνικό ήλιο

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, εντυπωσίασε και φέτος με την παρουσία του στην Prowein στο Düsseldorf, στη μεγαλύτερη έκθεση οίνων και αποσταγμάτων.


Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου για άλλη μια χρονιά, με την εντυπωσιακή του, γεμάτη Ελλάδα, παρουσία, ταξίδεψε νοερά τους επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης Οίνων και Αποσταγμάτων, ProWein στη χώρα μας. Με τη γεύση του και τα αρώματά του, τους έκανε για λίγο να «νιώσουν» τον ήλιο και τη θαλάσσια αύρα του ελληνικού καλοκαιριού. Τους ταξίδεψε στην ιστορία και τα μυστικά της παραδοσιακής απόσταξης του αγαπημένου ούζου.

Είναι η 7η συνεχόμενη χρονιά που το Ούζο Πλωμαρίου συμμετέχει στην  ProWein, τη  μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση οίνου και αποσταγμάτων. Η Prowein προσελκύει επισκέπτες από κάθε γωνιά της γης. Φέτος, η έκθεση, που διεξήχθη από 19 μέχρι 21 Μαρτίου, έσπασε κάθε ρεκόρ σε αριθμό εκθετών και επισκεπτών. Συμμετείχαν  περισσότεροι από 6.500 εκθέτες από περισσότερες από 60 χώρες και την επισκέφθηκαν περισσότεροι από 58.500 κόσμου, από 130 χώρες!

Το περίπτερο του Ούζου Πλωμαρίου, όπου κυριαρχούσε το γαλάζιο της ελληνικής θάλασσας, προσέλκυσε εκατοντάδες επισκέπτες, που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν  το αγαπημένο ελληνικό απόσταγμα. Παράλληλα, είχαν τη δυνατότητα, φορώντας ειδικά Virtual reality γυαλιά, να πραγματοποιήσουν μια μοναδική, virtual, 360 ξενάγηση στο αποστακτήριο της εταιρείας στο Πλωμάρι της Λέσβου, με ξεναγό τον ίδιο τον κο  Καλογιάννη, ιδιοκτήτη της Ποτοποιίας. Στο πλαίσιο της ξενάγησης, μπορούσαν να δουν την παραδοσιακή διαδικασία της απόσταξης, τη διαδικασία της εμφιάλωσης, να ξεναγηθούν στο ξεχωριστό Μουσείου Ούζου, και να μυηθούν στα μυστικά και την ιστορία του Ούζου Πλωμαρίου. Άγγιξαν και μύρισαν γλυκάνισο Λιβορίου, από τη γη της Λέσβου που χρησιμοποιείται στην απόσταξη του Ούζου Πλωμαρίου, γνωστός ως ο καλύτερος στον κόσμο.

Η παρουσία του Ούζου Πλωμαρίου στη συγκεκριμένη έκθεση είναι ιδιαίτερα σημαντική, μιας και μεταφέρει  τις γεύσεις και τις παραδόσεις της χώρας μας στο εξωτερικό. Σήμερα, οι εξαγωγές του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου αποτελούν το 47% των συνολικών πωλήσεων. Απ’ αυτό, το 50% το απορροφά η Γερμανία. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ταξιδεύει και μεταφέρει τον ήλιο της Ελλάδας και την ποιότητά με τη μοναδική του γεύση σε περισσότερες από 35 χώρες. Κάποιες ακόμη χώρες που απολαμβάνουν το Ούζο Πλωμαρίου είναι: οι ΗΠΑ, Κύπρος, Αυστραλία, Βουλγαρία, Καναδάς, Ιράκ, Τουρκία, Ισραήλ, Γαλλία, Ολλανδία, Ελβετία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ρουμανία, Φινλανδία, Σουηδία, Ρωσία, Αγγλία, Εσθονία, Κίνα, Ιαπωνία, Χιλή, Σιγκαπούρη κ.α.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτη κ. Νίκος Καλογιάννης, , «Η φετινή συμμετοχή μας στην Prowein, με τους  εκατοντάδες κόσμου που επισκέφθηκαν το περίπτερό μας, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το Ούζο Πλωμαρίου έχει κατακτήσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά και των ξένων καταναλωτών. Η ποιότητα των προϊόντων μας, το μεράκι που βάζει ο καθένας μας στο προϊόν, ο παραδοσιακός τρόπος απόσταξης, έχουν οδηγήσει το Ούζο Πλωμαρίου να διακρίνεται και να κατακτά τις διεθνείς αγορές κουβαλώντας πάντα μαζί του τον ελληνικό ήλιο και το καλοκαίρι μας.  Εφόδιά μας σ’ αυτό το ταξίδι έχουμε τις  διεθνείς και εγχώριες βραβεύσεις, για τις οποίες όλη η οικογένεια του Ούζου Πλωμαρίου είμαστε περήφανοι: Τόσο για το διπλό χρυσό στον διεθνή οργανισμό αποσταγμάτων World Spirits Award, που μας απέδωσε τον τίτλο του  «world class, extraordinary product» όσο και για το Platinum βραβείο στο θεσμό των Αιωνόβιων brands (2016), για τα 120 και πλέον χρόνια παρουσίας μας στην ελληνική αγορά.»

………………ΤΕΛΟΣ………………

Λίγα λόγια για το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης:

Η ιστορία του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ξεκινά το 1894 με την περίφημη συνταγή του ιδρυτή του. Η εταιρία, είναι 100% ελληνική και παράγει το εκλεκτό Ούζο Πλωμαρίου χρησιμοποιώντας την ίδια, μυστική συνταγή με έμφαση στους εξαιρετικούς καρπούς και βότανα και τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο απόσταξης σε μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου σφραγίζεται στη γνωστή παραδοσιακή συσκευασία με το χαρακτηριστικό φελλό και προσφέρει μια πολύτιμη ισορροπία γεύσης που επιτυγχάνουν τα πιο εκλεκτά ποτά με ονομασία προέλευσης.

Πρόσφατα το αποστακτήριο άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, προσκαλώντας τους λάτρεις του ούζου να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις του και να ζήσουν από κοντά μια μοναδική εμπειρία για όλες τις αισθήσεις. Στο χώρο, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια αξιόλογη συλλογή μουσειακών αντικειμένων η οποία έρχεται να συμπληρώσει τη μοναδική εμπειρία, και το αξέχαστο ταξίδι στο χρόνο. Η συλλογή αυτή καταδεικνύει την εξέλιξη της ποτοποιίας μέσα στον αιώνα. Το αποστακτήριο του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου αποτελεί μία σημαντική επενδυτική δραστηριότητα που συμβάλλει στην ανάπτυξη της Λέσβου και ενισχύει την τοπική κοινωνία. Για την κατασκευή του,  η Ποτοποιία συνεργάστηκε με τοπικά συνεργεία, ενώ σήμερα απασχολεί ως προσωπικό 50 εργαζομένους από τη Λέσβο.

Για περισσότερες πληροφορίες: