50 μονάδες Ζωής…. Στην εθελοντική αιμοδοσία της ευρύτερης περιοχής Ευεργετουλα

50 μονάδες Ζωής


Το Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017,  στο δημοτικό σχολείο του Κ.Τριτους οι αιμοδότες μας (παλιοί και νέοι) έδωσαν ένα βροντερό παρόν, θέλοντας να μας υπενθυμίσουν πως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η ανθρωπιά και η αγάπη για τον συνάνθρωπο υπερισχύει από κάθε τι άλλο.

Συλλέχθηκαν 50 μονάδες Ζωής, αν και εκδήλωσαν ενδιαφέρον πάνω από 65 άτομα. Τους ευχαριστούμε όλους και τους συγχαίρουμε για την προσφορά τους αυτή. 

Η  υπεύθυνη γιατρός που ορίστηκε από το ΚΥ Πλωμαρίου κα Μπαρέτα Ελένη, ήταν εξαιρετική στο έργο της.  Αρρωγοί  και οι  γιατροί Μαυρουδής Νικόλαος, Χαραλάμπους Σίμος και Ζέρη Αγγελική,  που συμμετείχαν εθελοντικά και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιτυχώς.

Αναγνωρίζουμε την σοβαρότητα και τη σπουδαιότητα της εργασίας που προσφέρουν οι έμπειρες νοσηλεύτριες – αιμολήπτριες, αλλά επισημαίνουμε για ακόμη μία φορά ότι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την επιλογή των εθελοντών αιμοδοτών, είναι οι υπευθυνοι ιατροί, οι οποίοι κινούνται βάσει πολύ συγκεκριμένων οδηγιών που εκδίδουν κάθε χρόνο το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και η Ελληνική Εταιρεία Μεταγγισιοθεραπείας. Διοργανώνουμε προληπτικές εξετάσεις και εξασφαλίζουμε την παρουσία εμπειρότατων Εθελοντών Ιατρών, γιατι ενδιαφερόμαστε πρώτα από όλα για την υγεία των προσερχομένων εθελοντών.

Για άλλη μια φορά τα μέλη του Δ.Σ. ήταν παρόντες  από την έναρξη έως την λήξη της αιμοδοσίας προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια και νόστιμα εδέσματα. Στη διοργάνωση συμμετείχαν ενεργά και ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Κάτω Τρίτους και φυσικά ο πάτερ Κυριάκος Ψωμάς ενεργό μέλος του Συλλόγου μας.

Οι δράσεις μας συνεχίζονται την ερχόμενη Κυριακή, με τον προληπτικό καρδιολογικό έλεγχο για τους αιμοδότες μας που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η πρόεδρος

Σίμου Εμμ. Ιωάννα