Με λαμπρότητα η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Καλλονή (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου ο οποίος κατέκλυσε το δρόμο της κεντρικής πλατείας στην Καλλονή, γιορτάστηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου.


Για άλλη μια φορά πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη μεγάλη παρέλαση του λεκανοπεδίου Καλλονής, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες παιδιά, τιμώντας έτσι την ιστορική αυτή μέρα, παράλληλα με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Η παρέλαση για άλλη μια φορά πραγματοποιήθηκε λόγο των νησίδων λίγα μέτρα πιο πίσω, ξεκινώντας απο το λουτρό, μετά την δοξολογία την οποία προηγήθηκε στον ιερό ναό της Μητροπόλης του Αγίου Ιωάννου Καλλονής και την κατάθεση στεφάνων στο ιερό μνημείο των πεσόντων.

Στη παρέλαση συμμετείχαν το ειδικό σχολείο Καλλονής, το δημοτικό σχολείο Δαφίων, το δημοτικό σχολείο Κεραμείου, το δημοτικό σχολείο Καλλονής, το γυμνάσιο Καλλονής, το ΕΠΑΛ Καλλονής, το λύκειο Καλλονής, ο ΑΟ Αρισβαίος Καλλονής και ο ΕΘΟΚ.

Την παρέλαση τίμησαν οι πολιτικές εκκλησιαστικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου ενώ με την βροντερή του ερμηνεία την ζωντάνεψε o Νίκος Βαρβερίδης.

Δεν μας άρεσε:

Η λιγοστή παρουσία μαθητών στην δοξολογία με τον Ιερό ναό της Μητροπόλεως Μηθύμνης να είναι μισοάδεια.

Η λιγοστή παρουσία μαθητών, με αποτέλεσμα ορισμένα τμήματα να είναι λειψά!

Η απουσία (για άλλη μια φορά) στρατιωτικών τμημάτων. Φυσικά αυτό το ζούμε αρκετά χρόνια τώρα, ωστόσο ίσως πρέπει ορισμένοι να εξετάσουν και πάλι την περίπτωση παρέλασης του στρατού στην Καλλονή, δεδομένου οτι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη και ηχηρότερη παρέλαση στο νησί, καθώς επίσης και πως το μεγαλύτερο στρατόπεδο βρίσκεται σε μικρή απόσταση.

Η απουσία φιλαρμονικής. Για ακόμη μια χρονια η παρέλαση έγινε με μουσική υπόκρουση. Αλήθεια, δεν σας πειράζει που είχαμε την καλύτερη φιλαρμονική και τώρα απουσιάζει αισθητα; Δεσμευόμαστε ως kalloninews.gr πως θα ψάξουμε για το συγκεκριμένο θέμα, προσπαθώντας για την σύσταση της και πάλι!


Πηγη kalloninews.gr