Πρόσκληση εθελοντών για την διοργάνωση των εκδηλώσεων «ΠΑΣΧΑ 2017…στη Μυτιλήνη»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ "ΠΑΣΧΑ 2017 ... στη ΜΥΤΙΛΗΝΗ"


Ξεκίνησαν οι διεργασίες για τη διοργάνωση του "Πάσχα 2017 ... στη Μυτιλήνη", με τη συμμετοχή ολίγων εθελοντών και απειροελάχιστων εκπροσώπων των φορέων, που ασχολούνται με την τουριστική ανάπτυξη της πόλης και του νησιού.

Πέρυσι, οι εορταστικές Πασχαλινές εκδηλώσεις της Μυτιλήνης που για πρώτη φορά διοργανώθηκαν στην πόλη, είχαν απροσδόκητα τεράστια επιτυχία, έτυχαν δε της πανελλήνιας προβολής, τόσο από τα ΜΜΕ, όσο και διαδικτυακά. Όλοι θυμούνται βέβαια τα καταπληκτικά βιντεάκια της Μεγ. Παρασκευής με τα φαναράκια αέρος και του Μεγ. Σαββάτου με τη μοναδική Ανάσταση της Επάνω Σκάλας, που έκαναν θραύση στο διαδίκτυο και για πρώτη φορά η Μυτιλήνη εμφανίστηκε στο Πανελλήνιο, με Πασχαλινά δρώμενα.

Φέτος αν οργανωθούμε σωστά, μπορούμε να προχωρήσουμε σε ακόμη ωραιότερα πράγματα, που θα στεφθούν από μεγάλη επιτυχία και ταυτόχρονα θα τύχουν της πανελλήνιας προώθησης & προβολής από τα Μ.Μ.Ε. της χώρας, ώστε η Μυτιλήνη να μπει σύντομα στο χάρτη των πόλεων που ενδείκνυνται για πασχαλινές διακοπές (αν ανατρέξει κανείς στο διαδίκτυο για τις πασχαλινές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, θα διαπιστώσει ότι η Λέσβος ακόμη δεν εμφανίζεται πουθενά και φυσικά ούτε προτείνεται για πασχαλινός προορισμός).

Ήδη με πρωτοβουλία των τοπικών εκπροσώπων της ΕΡΤ (προς τιμήν τους) και σε συνεννόηση με την Οργανωτική Επιτροπή, η δημόσια τηλεόραση θα καλύψει ζωντανά από τη Μυτιλήνη, ό,τι αποφασιστεί να γίνει τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο, καθώς και διάφορα άλλα "γεγονότα" σε μαγνητοσκόπηση.

Οι δύο μεγάλες κεντρικές θρησκευτικές ακολουθίες, που θα ενδυναμωθούν, θα πρέπει να πλαισιωθούν και από άλλες μικρότερης εμβέλειας εκδηλώσεις (που βρίσκονται υπό σκέψη από πέρυσι ή καινούργιες), καθώς και από τις γνωστές ακολουθίες της ορθοδοξίας, που ούτως ή άλλως γίνονται στην πόλη και τα γύρω χωριά, αλλά και με πασχαλινό στολισμό του κέντρου της πόλης, ώστε όλα μαζί να συμπεριληφθούν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα, που θα προωθηθεί δεόντως σε όλη τη χώρα.

Βέβαια για να γίνουν αυτά, χρειαζόμαστε προτάσεις από ανθρώπους της λαογραφίας, των παραδόσεων, των εθίμων, της ορθοδοξίας, αλλά και νέες ιδέες, κυρίως δε συμμετοχή στα οργανωτικά πράγματα με κατανομή εργασιών. Δυστυχώς, όσο κι' αν φαίνεται περίεργο, δεν υπάρχουν πρόσωπα με εργασιακή - υπαλληλική σχέση που να επιθυμούν να ασχοληθούν δημιουργικά. Τα πάντα εναπόκεινται στους εθελοντές και στους φορείς, που θέλουν το καλό της πόλης !!! Και βέβαια η ανάπτυξη του τουρισμού, δεν είναι μία υπόθεση, που γίνεται αυτόματα. Τίποτα δεν γίνεται χωρίς κόπο και χωρίς δουλειά. Όλα χτίζονται σιγά σιγά !!!

Όσοι δημότες λοιπόν, επιθυμούν να συμβάλλουν με τις δυνάμεις τους ως εθελοντές στη δύσκολη αυτή διοργάνωση (είτε μόνο με κατάθεση νέων προτάσεων, είτε στο στάδιο της υλοποίησης), μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί μας, ώστε να κληθούν στις επόμενες οργανωτικές συναντήσεις - διαβουλεύσεις.


Η επικοινωνία μπορεί να γίνει, είτε μέσω της Δ/Κ Μυτιλήνης (τηλ. 22510 22143 & email: syndesmos1954@otenet.gr), είτε μέσω της Αντιδημαρχείας Εθελοντισμού (τηλ. 22510 37050 & email: ethel.genia@hotmail.com).