Υπέρ-κυπελλούχος του νομού Λέσβου ο Διαγόρας Αγίας Παρασκευής- Αργοναύτες- Διαγόρας Αγίας Παρασκευής 0-1 (φώτο)

Την κατάκτηση του κυπέλλου Λέσβου πανηγυρίζει εδώ και λίγη ώρα ο Διαγόρας, ο οποίος κέρδισε τους Αργοναύτες στην Μύρινα με 1-0 και σήκωσε το πρώτο τρόπαιο της σαιζόν.


Το γήπεδο της Μύρινας γέμισε από  νωρίς με περισσότερους από 400 φιλάθλους που έδωσαν την δική τους γιορτινή νότα με καπνογόνα και συνθήματα υπέρ της ομάδας των Αργοναυτών, ενώ ανάμεσα στους και περίπου 30 οπαδοί του Διαγόρα που έκαναν το ταξίδι και πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου.

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας αφού στο πρώτο μέρος οι Λημνιοί ήταν καλύτεροι, περισσότεροι εξοικειωμένοι στον μικρό αγωνιστικό χώρο που δυσκόλεψε τους Διαγορίτες και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 4ο όταν ο Κωνσταντάρας σημάδεψε με κεφαλιά το δοκάρι της εστίας του Σελάχα.

Στην συνέχεια ο Διαγόρας είχε την αναγκαστική αλλαγή του Διακορώνα με τον Καλύμνιο ενώ ισοφάρισε τις ευκαιρίες στο 40ο όταν ο Χατζέλης με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μαλακού έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. 

Στην επανάληψη οι του Διαγόρα ανέλαβαν την υπεροχή, πίεσαν για ένα γκολ είχαν μια καλή στιγμή στο 50ο με τον Γιώργο Μαλακό από καλή θέση να εξαπολύει δυνατό σουτ 'όμως ο γκολκίπερ των Αργοναυτών ο Γεωργαντής ήταν σε καλή θέση και  το απέκρουσε ενώ στο 57ο νέο σουτ από τον Καλύμνιο η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η υπεροχή της ομάδας της Αγ. Παρασκευής καρποφόρησε στο 65ο όταν ο Μαλακός έκανε την σέντρα και ο Τσομπανέλλης από κοντά με πλασέ άνοιξε το σκορ μέσα σε έξαλλα πανηγύρια. Από κει και πέρα ο Διαγόρας δεν απειλήθηκε, διαχειρίστηκε σωστά τα εναπομείναντα λεπτά και στο τέλος παίκτες παράγοντες και φίλαθλοι πανηγύρισαν με την ψυχή τους την κατάκτηση του τροπαίου.

Διαγόρας:  Σελάχας, Αλεξίου Γιάννης, Χατζέλης, Σαμπάνης, Αντώναρος, Διακορώνας,(25΄λ,τ Καλύμνιος)(80'Π.Δελόλμας) Τσομπανέλλης, Παρέλλης, Φιλιανός, Σπάρταλης, Μαλακός

Αργοναύτες: Γεωργαντής, Καραμανλής, Μαρκάκης, Τριανταφύλλου, Γιαννακούδης, Ζιβλί, Τόπι, Πλατής, Σεφά, Κωνσταντάρας, Μαχαιρούδης.


Πηγη scorelesvos.gr 





ΦΩΤΟ:  Μιχάλης Ζαρμπίνιος