Συνάντηση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον πρόεδρο και το διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου  συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας  Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, καθηγητή Νίκο Σουλακέλλη  και το διευθυντή, καθηγητή κ. Νίκο Ζούρο


Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου  συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας  Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, καθηγητή Νίκο Σουλακέλλη  και το διευθυντή, καθηγητή κ. Νίκο Ζούρο, οι οποίοι παρέδωσαν στην Περιφερειάρχη το πιστοποιητικό αναγνώρισης του Γεωπάρκου Λέσβου ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO για την περίοδο 2017- 2020.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η σημασία της αναγνώρισης του Γεωπάρκου Λέσβου για τη διεθνή προβολή του νησιού καθώς και η καθοριστική συμβολή του γεωτουρισμού στην τουριστική ανάπτυξη. Η αξιοποίηση της σημαντικής αυτής αναγνώρισης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας μπορεί να συντελέσει καθοριστικά στην ανάδειξη της Λέσβου ως τουριστικού προορισμού ποιότητας για την προσέλκυση επισκεπτών, ιδιαίτερα την δύσκολη περίοδο που διανύουμε.


Μετά το τέλος της συνάντησης η κα. Καλογήρου δήλωσε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σταθερά υποστηρίζει την ανάδειξη της γεωλογικής κληρονομιάς των νησιών μας και στην προσπάθεια αυτή η συνδρομή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας είναι καθοριστική.