Τρίποντα ανθρωπιάς από τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες της Ελλάδας στην Μυτιλήνη...

Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχει αναδείξει το Ελληνικό μπάσκετ θα φιλοξενήσει το Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης το ερχόμενο Σάββατο 4 Μαρτίου στις 18.00 στον σπουδαιότερο αγώνας μπάσκετ που έχει γίνει στο νησί μας.


Χορηγός επικοινωνίας LesvosPost.com

Ο Α.Π.Σ Παπάδος Γέρας σε συνεργασία με το Scorelesvos διοργανώνουν αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα με επίσημο προσκεκλημένο τον Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαίριστών Ελλάδος ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Παπάδο Γέρας.

Ανάμεσα στα ονόματα που θα βρεθούν το Σάββατο στο παρκέ της Νεάπολης  είναι αυτά του Δήμου Ντικούδη, του Κώστα Τσαρτσαρή, του Νίκου Χατζή, του Μιχάλη Κακιούζη, του Δημήτρη Παπανικολάου, του Γιώργου Σκροπολίθα, του Λιβέρη Ανδρίτσου, του Τζανή Σταυρακόπουλου, του Νίκου Τόλια , του Γιώργου Αγιασωτέλη και του Οδυσσέα Αντωνίου, με τον Μιχάλη Κυρίτση να είναι ο προπονητής της ομάδας.

Φυσικά τα παραπάνω ονόματα δεν χρειάζονται συστάσεις καθώς αποτελούν κομμάτι της ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ και μετά το τέλος της καριέρας τους έχοντας συστήσει τον σύλλογο αυτό προσπαθούν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας  με το να συμμετέχουν σε φιλανθρωπικούς αγώνες σε όλη την Ελλάδα από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη και την Μυτιλήνη.

Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν σε δυο συνανθρώπους μας που δίνουν την δική τους μάχη για επιβίωση. Πρόκειται για τον 11χρονο Γιώργο Κρητικό από την Μυτιλήνη ο οποίος νοσηλεύεται εδώ και μήνες στο Ογκολογικό του Παίδων και τον  Μαγδαληνό Ζαργκλή  από την Γέρα, 19 ετών σήμερα, ο οποίος είχε πριν τρία χρόνια σοβαρό τροχαίο και εξακολουθεί να βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης στην Λάρισα.

Και οι δυο περιπτώσεις έχουν απασχολήσει κατά καιρούς την τοπική κοινωνία και έχουν αναδειχθεί από τα ΜΜΕ τοπικά και πανελλήνιας εμβέλειας για την στήριξη των δυο παιδιών τα οποία παλεύουν για να κρατηθούν στην ζωή και χρειάζονται την στήριξη όλων μας.

Πρωτεργάτης και εμπνευστής της όλης προσπάθειας είναι ο Πρόεδρος του συλλόγου Α.Π.Σ. Παπάδος Βασίλης Ανδριώτης, ο οποίος  λόγω των γνωριμιών που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια από την ενασχόληση του με τον χώρο και όντας ο Παπάδος η μοναδική ομάδα που μας έχει εκπροσωπήσει σε Εθνικά πρωταθλήματα, κατάφερε να φέρει στο νησί μερικά από τα πιο σπουδαία ονόματα του χώρου:

« Είναι μια διοργάνωση που ήθελα πολύ καιρό να την κάνω στο νησί, σε μια προσπάθεια να αναβαθμιστεί το άθλημα, αφού όλα γίνονται γύρω από το ποδόσφαιρο. Ως Πρόεδρος του Παπάδου έχω προσπαθήσει πολύ τα τελευταία χρόνια να αναδείξω το μπάσκετ, να έρθει περισσότερος κόσμος κοντά και αυτή η διοργάνωση έχει και το σκοπό αυτό. Παράλληλα όμως έχει ως  μεγάλο στόχο να συγκεντρώσουμε χρήματα για να βοηθήσουμε δυο νέα παιδιά που ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά εδώ και χρόνια και χρειάζονται την στήριξη μας στις δύσκολες αυτές εποχές. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε και να στείλουμε ένα μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι μας βοηθάνε να γίνει αυτή η εκδήλωση και θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε πολλά περισσότερα τις επόμενες ημέρες» δήλωσε ο ίδιος στο Scorelesvos. 

Συν - διοργανωτές  της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Λέσβου και το Νομικό Πρόσωπο Παιδείας – Αθλητισμού, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα Τα Νέα της Λέσβου, η Τηλεόραση Μυτιλήνης, το Lesvosnews.gr  και το Lesvospost.com.  

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης θα είναι η Αθηνά Πιπίνη.


Το Scorelesvos και το lesvospost.com θα σας ενημερώνουν διαρκώς με ρεπορτάζ για τον μεγάλο αυτό αγώνα και για τα σημεία από όπου μπορείτε να προμηθευτείτε προσκλήσεις για να τον παρακολουθήσετε.