Λουκέτο στο Μουσικό Καφενείο Μυτιλήνης για ένα λάθος της ταμειακής μηχανής- Ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ Αστυρακακη

Λουκέτο στο Μουσικό Καφενείο Μυτιλήνης

Ένα λάθος της ταμειακής μηχανής. Πολύ ωραία, να εφαρμοστεί λοιπόν ο νόμος και να κλείσει το «Μουσικό καφενείο» για όσο προβλέπεται.

Η θυροκόλληση όμως «κλειστό λόγω φοροδιαφυγής», δεν αποτελεί μόνο παραβίαση προσωπικών δεδομένων και  καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αλλά και βανδαλισμό που χαρακτηρίζει απολίτιστες κοινωνίες. Ευτυχώς εδώ είμαστε μικρό μέρος, γνωριζόμαστε όλοι λίγο πολύ και κανείς δεν έδωσε σημασία στην κατάπτυστη δημόσια διαπόμπευση, αφού όλοι γνωρίζαμε την Ματίνα- από τους πιο δοτικούς ανθρώπους που έζησαν σε αυτή την πόλη- αλλά και τα παιδιά της,- από τα οποία ξεχειλίζει η ευγένεια, η ανθρωπιά και η ποιότητα- που  συνεχίζουν την ίδια περπατησιά. 

Στην περίοδο της μεγάλης κρίσης των αξιών, όπου οι άνθρωποι κλείνονται στο καβούκι τους και υπερασπίζονται τα στενά προσωπικά τους συμφέροντα, η «στοχοποίηση» δεν αποτελεί παραδειγματισμό από την μεριά του κράτους (υπεύθυνου για την κρίση) προς τους πολίτες του, αλλά αντίθετα ενεργοποιεί ταπεινά αντανακλαστικά,  δημιουργεί αγανάκτηση και απογοήτευση.

Οι κυβερνώντες που θεωρητικά έχουν ευαισθησίες σε αυτά τα ζητήματα, ας αλλάξουν άμεσα αυτές τις πρακτικές, προστατεύοντας τους πολίτες.


                                                                                     Κώστας Αστυρακάκης