Εκδήλωση- εσπερίδα: Πολίτες και περιβάλλον: Ο ρόλος των πολιτών στην προστασία των νησιωτικών υγροτόπων στην Μυτιλήνη

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το WWF Ελλάς διοργανώνουν εκδήλωση


Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το WWF Ελλάς διοργανώνουν εκδήλωση – εσπερίδα με θέμα: «Πολίτες και περιβάλλον: Ο ρόλος των πολιτών στην προστασία των νησιωτικών υγροτόπων», την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Λέσβου «Ιωάννης Παυλακέλλης» (Π. Κουντουριώτου 1, Μυτιλήνη) στις 7.00 μμ.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ένας πρακτικός οδηγός για τον πολίτη με τίτλο «Οι υγρότοποι στο νησί μου: Πώς μπορώ να αναγνωρίσω τα προβλήματα και να βοηθήσω στην προστασία τους;».

Την εκδήλωση θα ανοίξουν η Περιφερειάρχης κ. Χριστιάνα Καλογήρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Περιβάλλοντος & Βιομηχανίας ο κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης και θα ακολουθήσουν οι ομιλίες:

“Διαπιστώσεις της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έπειτα από Περιβαλλοντικούς ελέγχους σε υγρότοπους” - Λένα Βαγιάννη, Τμήμα Περιβάλλοντος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

“Το περιβάλλον δεν έχει φωνή, οι πολίτες έχουν: Ένας οδηγός του πολίτη για την προστασία των νησιωτικών υγροτόπων” - Καλούστ Παραγκαμιάν, επιστημονικός συνεργάτης του WWF Ελλάς.

Θα ακολουθήσει συζήτηση-εργαστήριο για την αναγνώριση και τεκμηρίωση περιπτώσεων υποβάθμισης των υγρότοπων και τη χρήση του οδηγού, ο οποίος θα διανεμηθεί σε όλους τους συμμετέχοντες.