Τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών τίμησε το σύνολο του εκπαιδευτικού και μαθητικού κόσμου της πόλης της Μυτιλήνης

Τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών τίμησε την Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017, το σύνολο του εκπαιδευτικού και μαθητικού κόσμου της πόλης της Μυτιλήνης.


Οι μεγάλοι αυτοί πατέρες της Χριστιανοσύνης, ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος στάθηκαν με στοργή κοντά στα ελληνικά γράμματα αλλά και στη σπουδάζουσα νεολαία και για αυτό το λόγο η μνήμη τους τιμήθηκε με το δέοντα σεβασμό.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός και μνημόσυνη δέηση στη μνήμη των ευεργετών της εκπαίδευσης, την οποία παρακολούθησαν ευλαβικά οι Σημαιοφόροι και οι Παραστάτες από όλα τα σχολεία καθώς και εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Ακολούθησε η καθιερωμένη γιορτή των Γραμμάτων στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης καθώς και Απονομή Βραβείων του Ιδρύματος «Δημοσθένη Ραπτέλλη» στους αριστούχους μαθητές των ΕΠΑ.Λ., ΕΠΑ.Σ. και Ε.Ε.Ε.Κ. της Λέσβου από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβο.

Την ευθύνη υλοποίησης την ανέλαβαν από κοινού το Μουσικό Γυμνάσιο και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης των οποίων η αξιέπαινη προσπάθεια αποτέλεσε πρότυπο και μέτρο σύγκρισης για τις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ακόμη ο Περιφερειακός Δ/ντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου κ. Καλάργαλης Αριστείδης, ο Δ/ντης Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου, κ. Καπιωτάς Μιχαήλ, η Δ/ντρια Π/θμιας Εκπ/σης Λέσβου κα. Στρατάκη-Συβρή Αικατερίνη και πολλά στελέχη της εκπαίδευσης. Από πλευράς Περιφέρειας, τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία της η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής κα. Γόμου Πρωτογεράκη Καλλιόπη και από πλευράς Δήμου, παρευρέθησαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας και Ανάπτυξης Πρωτογενούς Τομέα Δήμου Λέσβου κ. Κατσαβέλλης Παναγιώτης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Λέσβου κ. Τζιμής Ευστράτιος.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε την κα. Γιαννακού Ιωάννα, καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης για την παρουσίαση του προγράμματος, τον κ. Χατζηλάμπρου Χρυσόστομο, Θεολόγο του Μουσικού Σχολείου για τον εμπνευσμένο λόγο του καθώς και την Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου υπό τη διεύθυνση του Δήσσου Μιχαήλ- Άνθιμου, καθηγητή Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου.
Τέλος, θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους όσους συνέβαλαν ώστε η χθεσινή εκδήλωση να μας κάνει όλους υπερήφανους ως υπηρέτες της εκπαίδευσης.
           
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ
Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΠΙΩΤΑΣ