Ξεσηκώθηκαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης για το θέμα της στέγασης αλλά και για την σίτιση- Συνάντηση με τον Δήμαρχο Λέσβου (ΒΙΝΤΕΟ)

Πορεία διαμαρτυρίας στο δημαρχείο έκαναν σήμερα το πρωί οι μαθητές του μουσικού σχολείου, γυμνασίου και Λυκείου , για το χρόνιο πρόβλημα στέγασης αλλά και για την σίτιση. Τα 15μελή των σχολείων συναντήθηκαν με τον δήμαρχο προκειμένου να βρεθεί λύση.


Όπως είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου Γιάννης Δαλδαράς «επείγει να χτιστεί ένα σύγχρονο σχολείο που θα καλύπτει τις ανάγκες του μουσικού σχολείου. Το Κατσάνειο που αγόρασε ο δήμος δεν προκρίνεται πλέον ως λύση αφού δε θα μπορεί να στεγάσει τα παιδιά του μουσικού που φέτος είναι 130 με προοπτικές του χρόνου να αυξηθούν. Υπάρχει και μια άλλη πρόταση για  το κτίριο του ΟΑΕΔ στην Παναγιούδα αλλά δεν υπάρχει ακόμα καμία ενημέρωση. Όλα είναι στον αέρα, το μουσικό σχολείο Μυτιλήνης λειτουργεί εδώ και 24 χρόνια και είναι το μόνο από 40 μουσικά σχολεία της χώρας που δεν έχει στέγη».

Άλλο ένα θέμα που θέτουν τα παιδιά στον δήμαρχο είναι το θέμα της σίτισης. Μετά την αλλαγή του νόμου περί προμηθειών, το δημοτικό συμβούλιο ξεκίνησε από την αρχή τη διαδικασία ανάθεσης του έργου και ενώ από τρεις πρόσφορές αναδείχθηκε ο μειοδότης έγινε ένσταση από άλλο διεκδικητή με αποτέλεσμα το θέμα να έχει κολλήσει. Το θέμα όμως είναι σοβαρό όπως είπε ο κύριος Δαλδαράς  αφού υπάρχουν μαθητές από απομακρυσμένα σημεία του νησιού όπως η Πέτρα και επιστρέφουν στο σπίτι τους στις 5:30 το απόγευμα χωρίς να παρέχεται φαγητό στα παιδιά που το δικαιούνται».





Από τη Δευτέρα η σίτιση στο μουσικό σχολείο

Στη συνάντηση με τους μαθητές ο δήμαρχος δεσμεύθηκε ότι τα παιδιά από την Δευτέρα θα σιτίζονται κανονικά, πρόκειται για προσωρινή λύση μέχρι να ξεμπλοκάρει η διαδικασία των ενστάσεων. Όσον αφορά το σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα ο Σπύρος Γαληνός ενημέρωσε ότι το υπουργείο Εργασίας έχει πρόθεση να παραχωρήσει το κτίριο του ΟΑΕΔ για την στέγαση του μουσικού, όμως επειδή υπάρχει δεύτερη πρόταση το κτίριο αυτό να χρησιμοποιηθεί για της ανάγκες του δημοτικού σχολείου Παναγιούδας,  γονείς, καθηγητές και μαθητές του μουσικού σχολείου θα πρέπει να δουν το χώρο και να απαντήσουν αν τους κάνει για τις ανάγκες του σχολείου τους.

Και για αυτή την περίπτωση μπορούν να ικανοποιηθούν όλες οι πλευρές αφού δύναται το νηπιαγωγείο Παναγιούδας να μεταφερθεί σε ένα μικρό κτίριο στο χώρο του ΟΑΕΔ και έτσι το δημοτικό να επεκταθεί σε όλο το χώρο του υπάρχοντος σχολείου.

Μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός τόνισε ότι υπάρχει και άλλη πρόταση που θετικά την εξετάζει ο Δήμος να βρεθεί ένα οικόπεδο το οποίο να αγοράσει ο δήμος και εκεί να ανεγερθεί το μουσικό σχολείο. Επειδή όμως είναι χρονοβόρα λύση θα πρέπει να τοποθετηθεί μια λυόμενη αίθουσα, σε σωστό σημείο αυτή τη φορά , για να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες του σχολείου. Το Κατσάνειο κτίριο δεν μπορεί να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες του μουσικού σχολείου όμως ο δήμος προτίθεται να αξιοποιήσει τα 1000 τετραγωνικά του δημιουργώντας έναν πολιτιστικό χώρο, μια Μουσική Ακαδημία, που θα μπορεί να χρησιμοποιείται και από το μουσικό σχολείο.


Πηγη ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ

Συνάντηση Δημάρχου Λέσβου με μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης
        
Με εκπροσώπους των μαθητών του Μουσικού σχολείου Μυτιλήνης συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.

Οι μαθητές εξέθεσαν στον Δήμαρχο το σημαντικό κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο τους και συζήτησαν μαζί του για όλες τις πιθανές λύσεις.

Ο Δήμαρχος, παρουσίασε στους μαθητές τις διαφορετικές εναλλακτικές για την επίλυση του θέματος και τους διαβεβαίωσε πως θα γίνουν άμεσα όλες οι ενέργειες ώστε να προωθηθεί η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη λύση. 


«Η λύση του κτιριακού ζητήματος του μουσικού σχολείου Μυτιλήνης είναι μέσα στις πρώτες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής και καταλαμβάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε σχετικά ο κ. Γαληνός.