7.537 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις έως το καλοκαίρι

Με 7.537 μόνιμους και εποχικούς υπαλλήλους θα ενισχυθούν δήμοι, μουσεία, νοσοκομεία, ΔΕΚΟ, δικαστήρια και ΝΠΙΔ μέσα στο πρωτο εξάμηνο του 2017, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τυπο.


Οι ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι: μηχανικοί, διοικητικοί, νοσηλευτές, οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων, τεχνίτες, φύλακες, διανομείς, καθαριστές κ.α.

76 μηχανικοί στον ΑΔΜΗΕ

Αίτημα πρόσληψης συνολικά 76 μονίμων στον ΑΔΜΗΕ επεξεργάζεται το ΑΣΕΠ. Το νέο προσωπικό θα διατεθεί για τις ανάγκες των υπηρεσιών του φορεα στους Νομούς Αττικής, Αρκαδίας, Εβρου, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Αιτωλοακαρνανίας και Κοζάνης.  Οι ειδικότητες που επιθυμεί να καλύψει είναι οι εξής: ΠΕ Διπλωματούχους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, ΠΕ Διπλωματούχους Τοπογράφους Μηχανικούς, ΠΕ Διπλωματούχους Χημικούς Μηχανικούς, ΠΕ Διπλωματούχους Μηχανικούς, Αναλυτές – Προγραμματιστές (Μηχανικούς Η/Υ), ΤΕ Πτυχιούχους Αναλυτές Προγραμματιστές, ΤΕ Πτυχιούχους Διοικητικού – Λογιστικού, ΔΕ Ηλεκτροτεχνικούς Δικτύων, ΔΕ Ηλεκτροτεχνικούς Σταθμών – Υποσταθμών, ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτες Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού, ΔΕ Μηχανοτεχνικούς Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού, ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων Τεχνικών Εργων και ΔΕ Οδηγούς.

137 στο υπουργείο Ναυτιλίας

Με 137 μόνιμες προσλήψεις πολιτικού προσωπικού θα ενισχυθεί το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Από τις συνολικά 137 θέσεις , οι 21 αφορούν στις υπηρεσίες του υπουργείου και οι 116 σε Οργανισμούς Λιμένων και άλλους εποπτευόμενους φορείς.

5 μόνιμοι στο Εθνικό Τυπογραφείο

Στο ΑΣΕΠ βρίσκεται νέα προκήρυξη για 5 μόνιμους στο Εθνικό Τυπογραφείο. Σύμφωνα με πληροφορίες θα καλυφθούν 9 θέσεις τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η προκήρυξη πρόκειται να εκδοθεί από το ΑΣΕΠ τις αμέσως επόμενες ημέρες

300 μηχανικοί και τεχνικοί σε ΕΥΔΑΠ

Στην τελική ευθεία μπαίνει σύμφωνα με πληροφορίες η νέα προκήρυξη της ΕΥΔΑΠ για 300 μόνιμους υπαλλήλους. Η κατανομή των θέσεων ειναι: ΥΕ εργάτες 75, ΥΕ αποθηκάριοι 5, ΔΕ μηχανολόγοι 5, ΔΕ ηλεκτρολόγοι 15, ΔΕ τεχνίτες αυτοκινήτων 3, ΔΕ δομικών έργων 12, ΔΕ οδηγοί C κατηγορίας 25, ΔΕ οδηγοί C, D κατηγορίας 5, ΔΕ γραμματείς 5, ΔΕ καταμετρητές 25, ΔΕ φύλακες 20, ΔΕ προσωπικό Η/Υ 2, ΤΕ πολιτικοί μηχανικοί 12, ΤΕ τοπογράφοι μηχανικοί 1, ΤΕ ηλεκτρολόγοι μηχανικοί 3, ΤΕ ηλεκτρονικοί μηχανικοί 3, ΤΕ μηχανολόγοι μηχανικοί 2, ΤΕ προγραμματιστές 3, ΤΕ διοικητικοί 2, ΤΕ οικονομικοί 15, ΠΕ διοικητικοί 5, ΠΕ οικονομικοί 15, ΠΕ στατιστικοί 1, ΠΕ αναλυτές προγραμματιστές 5, ΠΕ χημικοί μηχανικοί 2, ΠΕ πολιτικοί μηχανικοί 20, ΠΕ τοπογράφοι μηχανικοί 1, ΠΕ μηχανολόγοι μηχανικοί 4, ΠΕ ηλεκτρονικοί μηχανικοί 2, ΠΕ ηλεκτρολόγοι μηχανικοί 7. Η προκήρυξη θα σταλεί τις επόμενες μέρες στο Εθνικό Τυπογραφείο και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων.

68 στο υπουργείο Πολιτισμού

Αίτημα πρόσληψης 68 μόνιμων υπαλλήλων έχει λάβει το ΑΣΕΠ εκ των οποίων οι 46 αφορούν την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού και οι υπόλοιπες στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων. Στην κεντρική υπηρεσία θα προσληφθούν υπάλληλο πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαιδευσης.

12 στο Μουσείο της Ακρόπολης

Δωδεκα μόνιμους υπαλλήλους θα προσλάβει το Μουσείο Ακρόπολης. Οι θεσεις αφορούν υποψηφίους κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ στις ειδικότητες διοικητικών γραμματέων, φυλάκων και εξηγητών-φροντιστών.

35 στον ΟΣΕ

Με 35 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων θα ενισχυθεί ο ΟΣΕ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Πρόκειται για προσωπικό κυρίως σε θέσεις σταθμαρχών και κλειδούχων, όπου οι ανάγκες που καταγράφονται είναι ιδιαίτερα μεγάλες.

539 στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Μεσω δυο προκηρύξεων θα προσληφθούν 539 μόνιμοι στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Η πρωτη είναι η 1Κ/2017 και αφορα 404 μόνιμες θέσεις γραμματεών στα δικασρήρια. Παράλληλα, στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση βρίσκεται η 2Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν τριάντα πέντε (135) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής  Εκπαίδευσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες). Θα ζητηθούν 2 ειδικότητες: ΤΕ Πληροφορικής (ΤΕ Πληροφορικής  ή ΤΕ Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Συστημάτων) και ΠΕ Πληροφορικής (ΠΕ Επιστήμης Των Υπολογιστών ή ΠΕ Μηχανικών Η/Υ).

218 στις Υπηρεσίες Ασύλου

Ένα βήμα πριν τη δημοσίευση είναι η προκήρυξη για την κάλυψη 218 οργανικών θέσεων στην Υπηρεσία Ασύλου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, από τις οποίες 15 αντιστοιχούν σε άτομα ειδικών κατηγοριών. Πρόκειται για τέσσερα άτομα στην κατηγορία ΑμΕΑ, τρία στην κατηγορία Πολυτέκνων ή τέκνα πολυτέκνων και δύο στην κατηγορία Εθνικής Αντίστασης, η οποία περιλαμβάνει απογόνους ατόμων που πολέμησαν στην Αντίσταση. Από μία θέση αντιστοιχεί στις κατηγορίες Αναπήρων πολέμου για απογόνους ατόμων που τραυματίστηκαν σε περίοδο πολέμου, και στις κατηγορίες τριτέκνων και Εμμεσης ΑμΕΑ, δηλαδή ατόμων που έχουν στον οικογενειακό τους κύκλο άτομο με ειδικές ανάγκες. Η πλειοψηφία των θέσεων αφορά διοικητικό προσωπικό πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης καθώς και βοηθητικό προσωπικό.

2 στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή

Στην πρόσληψη δύο επιστημόνων θα προχωρήσει η Εθνική Αναλογιστική Αρχή. Οι θέσεις του ειδικού επιστημονικού προσωπικού καταλαμβάνονται από υποψηφίους με βασικό τίτλο σπουδών στους κλάδους Μαθηματικών, Αναλογιστικής, Οικονομικών, Επιστήμης των Υπολογιστών, Στατιστικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Νομικής και συναφών ειδικοτήτων, μεταπτυχιακό τίτλο και σχετική εμπειρία τουλάχιστον δύο ετών στο αντικείμενο της Ε.Α.Α.

6 στην Ελληνική Στατιστική Αρχή

Προσλήψεις 6 ατόμων θα πραγματοποιήσει η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Σύμφωνα με πληροφορίες οι υποψήφιοι θα θέσεις θα αφορούν απόφοιτους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, του τομέα πληροφορικής και στατιστικής.

510 διανομείς και διοικητικοί στα ΕΛΤΑ

Στην πρόσληψη 510 μόνιμων υπαλλήλων θα προχωρήσουν τα ΕΛΤΑ το αμέσως επόμενο διάστημα. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού ενέκρινε τις διαδικασίες πρόσληψης 510 ατόμων τακτικού προσωπικού σύμφωνα με το νόμο 2190/94 (ΑΣΕΠ). Τις επόμενες εβδομάδες το ΑΣΕΠ αναμένεται να λάβει το αίτημα της προκήρυξη και να προχωρήσει τις διαδικασίες. Οι θέσεις του νέου προσωπικού καθορίζονται ως εξής: 220 Ταχυδρόμων- Διανομέων, 215 Υπάλληλοι Εσωτερικής εκμετάλλευσης, 25  Διοικητικών στις ειδικότητες: (Διοίκησης Εκμετάλλευσης 15, Τεχνικών- Ηλεκτρ. Μηχ/κών 3, Πληροφορικής 7), 25  Οδηγών και 15  Διαμετακομιστών.

9 στη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων

Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση βρίσκεται η 1Ε/2017 Προκήρυξη ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση εννέα (9) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων (Ρ.Α.Λ.) με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του ν. 2190/1994 ως ισχύει. Δείτε παρακάτω πως κατανέμονται οι θέσεις: Εποπτεία, Παρακολούθηση και Έλεγχος Αγοράς 1, Ανάλυση και Οικονομική Τεκμηρίωση 2, Τεχνική Αξιολόγηση Λιμενικών Έργων 2, Οικονομική Διαχείριση 2, Διοίκηση Προσωπικού 1, Τεχνολογία Πληροφορικής και Επικοινωνιών 1. Για όλες τις θέσεις απαιτείται: α) Πολύ Καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας (τα σχετικά με την απόδειξη της γνώσης της ξένης γλώσσας και β) Γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων, γ) υπηρεσιών διαδικτύου (τα σχετικά με την απόδειξη της γνώσης χειρισμού Η/Υ.

370 μόνιμες θέσεις στο Δήμο Αθηναίων

Με 370 μόνιμους υπαλλήλους θα ενισχυθεί ο Δήμος Αθηναίων. Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας μετά από συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη. Το νέο προσωπικό θα καλύψει επιτακτικές ανάγκες του δήμου στον τομέα της καθαριότητας. Η νέα προκήρυξη αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της άνοιξης.

3.000 γιατροί στις Τοπικές Μονάδες Υγείας

Μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του νέου συστήματος με τους οικογενειακούς γιατρούς, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα στηριχθεί σε 240 νέες δομές, οποίες θα αποκαλούνται «Τοπικές Μονάδες Υγείας» (ΤΟΜΥ) και θα λειτουργήσουν σε 60 αστικά κέντρα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η Νέα Φιλαδέλφια, το Κορδελιό-Εύοσμος, η Πάτρα, το Ηράκλειο, η Λάρισα, ο Βόλος, το Κερατσίνι, το Πέραμα, η Μυτιλήνη και η Κομοτηνή. Για τη στελέχωση τους θα απαιτηθεί – σε πρώτη φάση- η πρόσληψη 3.000 γιατρών και επαγγελματιών Υγείας διαφόρων ειδικοτήτων. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι κυρίως Παθολόγοι, Γενικής Ιατρικής, Οδοντίατροι, δερματολόγοι, Καρδιολόγοι, κ.α.

170 στα Φεστιβάλ Αθηνών

Με εποχικό προσωπικό θα ενισχυθεί το Φεστιβάλ των Αθηνών για το 2017. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνουν 170 περιπου προσλήψεις μέσα στην άνοιξη. Οι υποψήφιοι προσλαμβάνονται για διάστημα από λίγες μέρες έως τρεις μήνες. Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι: ταμίες, ταξιθέτες, βοηθοί προγράμματος, κ.α.
850 φύλακες, και καθαριστές σε μουσεία

Την κάλυψη 850 εποχικών θέσεων προγραμματίζει το υπουργείο Πολιτισμού για την κάλυψη των θερινού ωραραίου στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Θα ζητηθούν ειδικότητες όπως φύλακες, νυχτοφύλακες, καθαριστες, αρχαιολόγοι, συντηρητές αρχαιοτήτων, μηχανικοί, εργατοτεχνίτες, κ.α. Οι προσλήψεις για τα μουσεία γίνονται όλο το χρόνο αλλά οι περισσότερες θέσεις προκηρύσσονται την άνοιξη προκειμένου να έχει προσληφθεί το απαραίτητο εποχικό προσωπικό πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

500 στα κέντρα κοινότητας

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διαδικασίες πρόσληψης για 700 συμβασιούχους στα Κέντρα Κοινότητας. Ηδη κάποιοι δήμοι έχουν ήδη προκηρύξει τις θέσεις που εχουν εγκριθεί για το νέο πρόγραμμα. Το μεγαλύτερο πακέτο θέσεων όμως (500 θέσεις) αναμένεται να καλυφθεί εως το τέλος Φεβρουαρίου. Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, διοικητικοί, κ.α.

730 εποχικοί σε δήμους

Σε 730 ανέρχονται οι εποχικές θέσεις που θα καλυφθούν από δήμους και περιφέρειες μέχρι το καλοκαιρι. Πρόκειται για θέσεις προσωπικού που προσλαμβάνονται έναντι αντίτιμου, είτε σε ανταποδοτικές υπηρεσίες είτε από Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Οι ειδικότητες που πρόκειται να προσληφθούν είναι: ναυαγοσώστες, οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων έργων, μάγειρες, καθαριστές, εργάτες, γεωπόνοι, κτηνίατροι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, δασεργάτες, ομαδάρχες, κατασκηνωτές, κ.α.