Αναφορά Γ. Πάλλη στην Βουλή: «Άμεση ανάγκη για λήψη μέτρων προστασίας μαθητών από τη συμπεριφορά του Δ/ντη στο 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλης κατέθεσε την Παρασκευή αναφορά στο προεδρείο της Βουλής


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλης κατέθεσε την Παρασκευή αναφορά στο προεδρείο της Βουλής για τον Υπουργό Παιδείας Ερευνας και Θρησκευμάτων, με την οποία τον ενημερώνει για τις πράξεις και παραλήψεις του διευθυντή του 6ου γυμνασίου Μυτιλήνης και ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας των μαθητών από την συμπεριφορά του.

Το κείμενο της αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
για τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Άμεση ανάγκη για λήψη μέτρων προστασίας μαθητών από τη συμπεριφορά του Δ/ντη στο 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης»

Καταγγελίες γονέων για έκθεση ανήλικων μαθητριών σε κίνδυνο από πράξεις και παραλείψεις του Δ/ντη του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με επιτακτικό πλέον το αίτημα λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων από την Πολιτεία. Οι γονείς καταγγέλλουν ότι ο εν λόγω Δ/ντης αρχικά αδιαφόρησε απέναντι σε παλαιότερες αναφορές τους για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών από τον ιδιοκτήτη του κυλικείου του σχολείου ενώ σε δίκη που ακολούθησε, στην οποία ο ιδιοκτήτης του κυλικείου καταδικάστηκε για «προσβολή σεξουαλικής αξιοπρέπειας ανήλικου κάτω των 15», ενεπλάκη ως μάρτυρας υπεράσπισης. Επί του παρόντος, η εισαγγελία Μυτιλήνης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών και του Δ/ντη του σχολείου για το ίδιο θέμα. Θέση έχει λάβει και η ΕΛΜΕ Λέσβου, η οποία μετά από Γενική Συνέλευσή της, ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την απομάκρυνση τόσο του ιδιοκτήτη του κυλικείου, όσο και του Δ/ντη του σχολείου, για την προστασία των μαθητών, υπενθυμίζοντας ότι και στο παρελθόν η Ένωση είχε καταγγείλει και καταδικάσει τη στάση και τις πρακτικές του συγκεκριμένου Δ/ντή, γνωστού για τις επικίνδυνες προς την κοινωνία εθνικοσοσιαλιστικές απόψεις του.

Επισυνάπτονται το Α.Π.: 249/08-02-2017 έγγραφο της ΕΛΜΕ Λέσβου
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, καθώς και την ενημέρωσή μας σχετικά με αυτές.

Ο καταθέτων βουλευτής

Πάλλης Γιώργος