Φεύγουν οι καταιγίδες και έρχονται σφοδρές χιονοπτώσεις σε όλη την Λέσβο-Που θα χιονίσει-Χιόνια μέχρι….το κύμα (PICS)

Χιονομπόρες αναμένεται να δώσει ο επερχόμενος χιονιάς από το βράδυ της Παρασκευής σε όλη την Λέσβο ακόμα και σε μηδενικά υψόμετρα.


-Δείτε αναλυτικά παρακάτω την πρόγνωση όπως μας την περιέγραψαν μετεωρολόγοι που συνεργάζεται το lesvospost.com σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τα μοντέλα καιρού έως και την Κυριακή:

Σήμερα Παρασκευή των Φώτων, η βροχή θα συνεχιστεί μέχρι τις απογευματινές- βραδινές ώρες.

Από τις 20:00-21:00 περίπου αναμένονται ισχυρές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά και μέχρι τις 02:00-03:00 περίπου θα χιονίζει ασθενώς έως μέτριας έντασης και στα πεδινά όπου και θα σημειωθεί χιονόστρωση.

Στη Μυτιλήνη θα ρίχνει χιονόνερο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου που γρήγορα όμως θα μετατραπεί σε χιόνι και θα χιονοστρωθεί η πόλη μέχρι τις μεσημεριανές ώρες.

Μεγάλη προσοχή σε όσους κινούνται στο επαρχιακό και όχι μόνο δίκτυο, τα μεσάνυχτα και τις πρωινές ώρες.

Στα ορεινά κυρίως χωριά της Λέσβου η πιθανή χιονόστρωση θα είναι 30-40 εκατοστά περίπου.

Στην Μυτιλήνη τα μέχρι τώρα στοιχεία δίνουν έντονες χιονοθύελλες αλλά λόγω θαλάσσης η χιονοστρωση θα είναι περίπου 8-9 εκατοστά

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το σημαντικό με την αλλαγή του καιρού θα είναι ο ολικός παγετός από την Παρασκευή έως την Δευτέρα με θερμοκρασίες που το βράδυ και νωρίς το πρωί δεν θα ξεπερνάν τους -8 .

Σημειώσεις:

**Να σημειώσουμε ότι σκοπός μας δεν είναι να τρομοκρατήσουμε τους πολίτες της Λέσβου αλλά να προλάβουμε πιθανές καταστάσεις.

**Ο καιρός καθημερινά αλλάζει, όποτε συχνά θα σας ενημερώνουμε με νέα δελτία για την Λέσβο σε συνεργασία με αξιόλογους μετεωρολόγους απ όλη την Ελλάδα.

**Το μόνο σίγουρο είναι ότι εκτός από τα χιόνια θα έχουμε και ολικό παγετό στο νησί μας έως και την Δευτέρα τουλάχιστον με θερμοκρασίες που δεν θα ξεπερνούν τους -2.  Οπότε καλό θα είναι να ασφαλίσετε σωληνώσεις κτλ ώστε να μην έχουμε απρόοπτα.

**Στα χωριά οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από -5 και κάτω. Πιθανότατα να χρειαστεί ο Δήμος να δώσει παράταση στο άνοιγμα τον σχολείων λόγο ψύχους. Αυτό θα το ξέρουμε σίγουρα την Κυριακή.

**Αξίζει να σημειώσουμε ότι με τα μέχρι τώρα στοιχεία τα καιρικά φαινόμενα θα ξεπεράσουν τα φαινόμενα που είχαμε στην Λέσβο το 2001 αλλά φυσικά και το 2014

** Σημειώνεται ότι οι πολίτες θα πρέπει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας και αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους από την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 8 Ιανουαρίου. Εάν υπάρχει σοβαρός λόγος μετακίνησης, να είναι εφοδιασμένοι απαραίτητα με αντιολισθητικές αλυσίδες και να λαμβάνουν συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα.

**Ο κρατικός μηχανισμός θα δυσκολευτεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του χιονιά, καθώς ο παγετός θα δυσκολέψει τη συντήρηση του οδικού δικτύου, ενώ θα δοκιμαστεί σκληρά και το δίκτυο ηλεκτροδότησης και ύδρευσης, καθώς θα σπάσουν σωλήνες από τον παγετό.

**Το lesvospost.com έχει είδη ενημερώσει και θα ενημερώνει συνέχεια τους κρατικούς μηχανισμούς.

***Το LesvosPost.com θα σας ενημερώνει συνεχώς με βίντεο και Φώτο απο την επέλαση του χιονιά στην Λέσβο..

Το lesvospost.com δίνει την δυνατότητα σε όλους τους καιρόφιλους να συμβάλλουν ενεργά στην online ενημέρωση.

Στείλτε μας φωτογραφίες και video από την κακοκαιρία που θέλετε να δημοσιευτούν στο site μας γράφοντας μία σύντομη περιγραφή και φυσικά το ονοματεπώνυμο σας και εμείς θα το δημοσιεύσουμε στην αρχική μας σελίδα.

Περιμένουμε επίσης τις συνεχής αναφορές σας ενώ οι κάτοχοι web camera μπορούν να μας στείλουν και τα timelapse από την περιοχή τους.


ΔΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ